|

Buna,stie cineva cea mai buna metoda de invatat sa fie si rapida,mi-ar placea sa retin foarte mult,cea mai buna metoda va primi funda, cea cu coloratul se exclude, ca nici nu prea mai merge.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Atunci cand inveti trebuie sa citesti jumatate dintr-o propozitie a textului din care face parte apoi repeti de 10 -20 ori aceea jumatate de propozitie in gand s-au cu voce tare apoi continui si cu restul propozitiei si tot asa pana termini de invatat ceea ce iti doresti.Atunci cand vei repeta acele jumatati de propozitii nu va trebui sa te gandesti la nimic altceva decat la propozitile pe care le memorezi

| explică (pentru xkapt5):

Mersiiii mult, chiar nu mi-a trecut prin gand sa fac asa ceva, am sa incerc.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Materia de invatat trebuie sa fie defalcata pe mai multe sectiuni (fascicule) si invatat fiecare sectiune in parte. Dupa memorarea ideilor din acea mica parte a intregii materii de invatat, se trece oferirea raspunsul considerat cel mai bun si daca nu iese din prima incercare se repeta pana raspunsul oferit este cel corect. Doar pe urma se trece la urmatorul fascicul si se procedeaza tot la fel, asa pe etape, din aproape in aproape pana ce intreaga materie ''da capo al fine'' este perfect insusita dar mai ales este bine si corect inteleasa. Succes!

| a răspuns:

Sa repeti de foarte, foarte multe ori acelasi lucru.
Sa-ti faci rezumate

O sa fie mai greu cu chestiile care nu te intereseaza dar in final, tot merg. Apropo, nici nu o sa le tii minte suficient de mult, dar pentru a da un examen, e ok.

| a răspuns:

Cui dracu nu i-ar place sa retina mai mult, dar daca nu se poate mai mult si fortezi, sa nu cumva sa oboseasca creierul si chiar sa scada capacitatea de memorare. Nu mai merge aia cu coloratul ca deja sunt prea multe informatii, dense si importante, ar trebui sa colorezi mai tot si e absurd. In primul rand sa fi odihnita, hranita okey e ce poti face.

In general mie imi era usor sa memorez ceva logic adica intelegeam ceva si apoi retineam automat ce si cum, dar cand e vb doar de memorat si atat, e mai greu. Memorezi asa cum poti, ca sa-ti pastrezi capacitatea constanta macar, sa nu te suprasoliciti. Dar sa vedem si alti colegi de forum ce parere ai.

| a răspuns:

Citeste ce ai de invatat de cateva ori inainte sa te culci.