| Cataleea555 a întrebat:

Bună, sunt adolescentă și de o perioadă am început să am stări de anxietate, amețeală și să am o frică așa în mine dar nu știu de ce. Dacă ar fi să descriu intr-un cuvânt ce cred ca am as spune ca sunt palpitații, dar uneori nu sunt asa grave dar tot am acea senzație de neliniște. Faza e ca nu beau alcool, nu fumez, nu beau cafea, nici măcar Coca Cola nu mai beau. Nu prea știu din ce cauză e având în vedere ca eu fac totul normal, pe telefon stau tot mai puțin și mănânc normal. Plus odată m-am trezit din somn cu un atac de panică pe care nu știu de la ce l am avut. Aș vrea un sfat de la voi, dacă știți ce am și dacă ați trecut prin asta.Mie îmi e foarte ciudat, mi se întâmplă așa de câteva luni, ca fire nu mă știu așa.

1 răspuns:
| SremberyElefent a răspuns:

Adolescența este o perioadă cu numeroase schimbări, de la schimbări hormonale și implicit schimbări fiziologice la schimbări din mediul social. Tot acum se cristalizează personalitatea și încetul cu încetul își capătă autonomia și independența.

Noua imagine corporală, regulile impuse de societate, eforturile de a se integra (sau a-și păstra statusul) în anumite grupuri de prieteni, schimbările de dispoziție, „dramele" și exagerările amplificate și de schimbările hormonale creează premisele unor dezechilibre emoționale care pot să ducă la stări depresive și anxietate.