| Crdmm a întrebat:

Buna. Sunt clasa a 12-a si urmeaza bacul si facultatea. As dori sa stiu mai bine ce presupune viata de student (as vrea sa dau la ASE la contabilitate si informatica de gestiune sau poate finante). O sa trebuiasca sa ma mut in Bucuresti si as dori sa stiu cam cum este cu cheltuielile orientativ asa.
Multumesc anticipathappy

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"sunt clasa a 12-a si ...As dori sa stiu mai bine ce presupune viata de student "

școală pănă peste cap! mai ales dacă ești un tocilar.

| zurick a răspuns:

Heya
Păi, vei sta ori la cămin ( Moxa sau Belvedere, mai sunt si altele, dar ăstea sunt cele mai cunoscute si într-o zonă oarecum ok ) ori în chirie.
Nu știu cât este prețul strict acolo, dar din ce am văzut la cămine e în jur de 140 buget/ 270 taxă ( plus sau minus )
Mie mi-a plăcut Belvedere, nu sunt de la ASE, dar l-am vizitat. E mare, cel în care am fost era cu 4 în cameră și baie în cameră, bucătărie pe hol ( camera aia era imensă juuuur )
Mai apoi, vorbim de București.
35 lei abonamentul metrou
25 lei stb ( vezi ce vă decontează universitatea, la UB deconta abonamentul la stb, da știu că alte universități le fac pe ambele )
Apoi, drumul cât acasă ( pe tren ai 50% reducere din cât costă biletul unui adult )
Ideea la studenție e că cheltuiești cât ai, vei învăța să te descurci cu cât primești.
La cantină sunt prețuri super mici și mâncarea foarte bună. ( dai între 3-10 lei pe fel )
Alte cheltuieli mai sunt posibilele ieșiri ( tu știi aici cât poți da pe asta )
Cel mai ieftin xerox e cel din Grozăvești, o să ai un teanc în mână și vei da puțin.
Ceea ce trebuie să ții cont când alegi unde stai ( Inafara de buget ) e și zona ( cât de aproape e de o stație de metrou / stb si cât departe e de universitatea care e la romană ) Vei învăța harta de metro relativ rapid.
Moovit va fi aplicația gratis care-ți va spune ce tramvai/ autobuz/ metrou să iei.

| batranulintelept77 a răspuns:

Păi treaba stă în felul următor, la cămin dacă stai cheltuielile sunt cam până în 200 lei, iar la chirie cam aceeași sumă, dar în Euro. Desigur peste astea sunt multe alte cheltuieli, mâncare, transport și alte utilități, dar cu un 1600 lei pe lună te poți descurca ok. În studenție nu e timp de lux.

Am trecut recent pe lângă ASE, arată frumos, studente frumoase, zona bună chiar lânga Calea Victoriei, o să ai ce face în timpul liber. Bine, nu prea au ce căuta studenții pe acolo pe la magazinele Gucci și Bigotti, dar măcar îți clătești ochii happy