|

Buna! Toată lumea spune ca mereu sa fii tu însuți, dar dacă nu știu cine sunt eu cu adevărat? Îmi puteți da niște sfaturi cum as putea sa mă cunosc mai bine pe mine?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In viata de zi cu zi oamenii adopta o anumita conduita in functie de cerintele mediului.
In societate, noi suntem niste "personaje" care poarta masti. Spre exemplu, la scoala un elev stie ca trebuie sa se conformeze normelor sociale si nu va ridica tonul in fata profesorului cum poate proceda asa cu parintii lui acasa. Ne putem supara pe cel mai bun prieten cand divulga un secret despre noi, dar in realitate sa nu ii aratam cat de mult ne-a deranjat acest gest.
A fi tu insuti inseamna sa te comporti sincer si sa spui ceea ce gandesti fara sa te prefaci. Tot ca exemplu, nu e rau sa eviti uneori sa spui sincer ce crezi despre o persoana in scopul de a nu ii rani sentimentele, dar asta depinde de context. Unele persoane nu vor sa isi arate felul lor de a fi de teama de a nu fi acceptate de catre ceilalti, dar asta nu este o solutie fiindca risti sa iti uiti identitatea, sa simti ca nu esti tu, cel adevarat.
Te poti cunoaste pe tine insuti usor. Testele de personalitate sunt construite pentru a ne sti trasaturile dominante, acele trasaturi care ne caracterizeaza. Modelul BIG FIVE iti arata care dintre cele 5 trasaturi(extraversie, deschidere, agreabilitate, constiinciozitate, nevrotism) te caracterizeaza mai mult. Fiecare om are un temperament care este innascut si un caracter care e dobandit. Jung a fost un psiholog care a vorbit despre doua tipuri temperamentale: introvert si extravert. O persoana introverta este rezervata, linistita, orientata mai mult spre sine, in timp ce o persoana extraverta prefera iesirile cu prietenii, adora sa lucreze in echipa, e foarte sociabila. Uite, tu in care descriere te regasesti, tipul introvert sau extravert?
E foarte bine sa iti pui intrebari despre tine, probabil esti la varsta in care vrei sa stii cine esti si care iti sunt obiectivele in viata.
Mai multe detalii gasesti si in mediul virtual doar cautand anumite concepte: teorii ale personalitatii, testul schemelor cognitive, modelul de personalitate al lui Riff, identitatea de sine etc.
Dupa ce iti faci cateva teste care pot fi gasite gratis pe internet vei primi rezultatele interpretate si poti aprecia daca te definesc sau nu.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu spun sa iti gasesti potentialul tau maxim prin dezvoltarea rationala a creierului =cunoastere, curiozitatea, ratiune,gandire critica,dezvotarea sociala =experiente cu prieteni,oameni,dezvoltarea emotionala =sa iubesti,dezvoltarea fizica = a face sport, dezvoltarea alimentatiei sanatoase,eu cred in dezvoltarea umana, cred ca fiecare om are nevoie de motivatie si de sa stie pe ce drum sa mearga,nu vorbesc de critica de il ajuta pe om cu exemplu reale, rationale, citeste carti despre motivatie, dezvoltare personala, a fi tu inseamna sa te descoperi pe tine insati, noi nu ne cunoastem de fapt, de fapt suntem straini cu noi, de asta regretam mereu ceea ce facem

| a răspuns:

Pai daca tu nu te cunosti, cine altcineva ar putea sa te cunoasca, sau sa-ti zica cum sa o faci? Nu tu esti cea mai in masura sa stii?