| mihaela9292 a întrebat:

Bună TPU

Am 14 ani și cu toate că le-am demontrat părințiilor mei că sunt responsabilă și cuminte,nu au încredere în mine (mai ales mama,tata nu prea este pe acasa din cauza locului de muncă).Am note bune (9, 10) în timpul școlii nu prea ies în oraș cu prietenele mele,fiindcă merg la trei pregătiri și timpul nu îmi permite.În vacanțe ies,dar cum spuneam mama nu are încredere în mine și ea mă duce în oraș, pot sta maxim până la 22:00 și după această oră ea mă aduce acasă.Ies numai cu fete,fiindcă mama spune că dacă ies cu băieți sunt t***ă.Nu am prieten,tot din această cauză, cu toate că am avut cereri.Am voie la calcutor în vacanță cât vreau și mă pot culca la ce oră vreau.În timpul școlii am voie numai după ce îmi termin temele și la ora 23:30 trebuie să dorm.Am prietene și cum am spus ies în oraș cu ele, cu toate că într-una din zile am surprins-o pe mama urmărindu-mă.De asemenea pot spune că mama mă lasă să dorm la prietenele mele și ele să vină la mine.

Aș vrea să știu cum o pot face pe mama să aibă încredere în mine. fundă+vot

Răspuns Câştigător
| Andarock a răspuns:

Din câte ne-ai povestit, ești o adolescentă tipică. Fiecare mișcare îți este urmărită și studiată. Nu te simți ca și cum ai fi urmărită cu lupa? Eu m-aș simți!

Spune-i mamei tale, că, te cam SUFOCĂ (ăsta este cuvântul potrivit). Spune-i că ai nevoie de LIBERTATE și că ești mare și că ști să ai grijă singură de tine!
Spune-i să-ți acorde o șansă, numai una singură, iar tu i vei dovedi că ești destul de mare să-ți porți de grijă happy

Mama ta seamănă 99% cu maicămea. Și ea este genul de mamă alfa, dar eu i-am spus ceea ce am scris mai sus și mi-a mers. Acum are încredere în mine big grin

| mihaela9292 explică (pentru Andarock):

Mersi pentru sfaturi! Voi încerca să vorbesc cu mama mea happy Într-un fel o înțeleg, dar nu văd nimic rău în a avea un iubit și a ieși în oraș atât cu fete cât și cu băieți.Și încă ceva nu prea este de acord să mă machiez.

3 răspunsuri:
| NoOrdinaryHuman a răspuns:

E o mama protectiva. Exagerat chiar.Dar e ceva normal multe fete au astfel de mame.la 14 ani in ochii ei esti inca un copil si DA chiar esti inca un copil din punct de vedere al relatiilor cu baietii de exemplu.(mama ta are dreptate aici).Cu dormitul in timpul scolii la 23:30 iarasi are dreptate deplina, chiar si la liceu cand ai 18 ani mai tarziu dauneaza sa te duci sa dormi.Adevarat faza cu urmaritul in oras poate fii foarte incomod, o explicatie ar fi ca vrea sa se asigure ca esti ok sau ca nu faci tampenii.Sa vada daca te uiti in toate partile cand treci strada sau daca stii sa reactionezi in fata strainilor.E foarte protectiva trebuie sa inteleaga ca nu poate sa te tina intr-un "cocon" toata viata.Nu numai tu ai probleme de genu s-ar putea sa continue si pana la 19 ani is lucruri normale in timp mai lasa si ea de la sine dar e important sa inteleaga si sa ii se explice de catre tine cum te simti cand face asa.

| mamasiita a răspuns:

Draga, mama ta are incredere in tine, dar ea vrea sa te protejeze, sa nu ti se intample ceva rau, cai ai vazut doar si tu la stiri atatia idioti care rapesc copii
eu zic ca ar trebui sa te bucuri ca ai o asemenea mama care isi sacrifica timpul pentru a sta pe langa tine