|

Bună TPU! Am 16 ani și am o problemă. Problema este faptul că nimeni nu vrea să aibă de-a face cu mine, așa mi se pare mie. Atunci când au nevoie de mine sunt bun, dar așa nu. Mă refer de cei de la liceu. Practic eu sunt luat de prost din cauză că sunt mai potolit, nu caut belele, nu comentez și încerc cât de mult să fiu liniștit. Am uitat să menționez că nici nu beau, nici nu fumez. Vreau să știe lumea că exist, să mă admire și să fiu ca ei. Nu știu ce se întâmplă cu mine, dar acasă sunt cumva, iar când sunt altundeva, de pildă în oraș sau la liceu sunt mai prostănac. Am început să nu mai am încredere în mine, să mă judec de fiecare dată pentru lucrurile care nu-mi ies, să spun că nu sunt bun de nimic. Am un văr care are sute de prieteni, e respectat, e el mai golan, dar e băiat de treabă. El a zis că m-ar strica personalitatea și din cauza ei sunt respins de către ceilalți. Eu sunt foarte schimbător, nu sunt cum sunt ceilalți echilibrați ca să zic așa. Câteodată îmi pasă de ce părere au ceilalți despre mine, câteodată nu. Eu cred că cel mai mult ar conta părerea mea despre mine însumi, dar nu-mi intră în cap acest lucru. Ce părere aveți?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Apuca-te de activitati. Ai varsta perfecta unde poti sa faci o gramada de lucruri. Poti sa faci dansuri populare, de exemplu, acolo iti faci multi prieteni si calatoresti. Citeste carti bune, poti gasi pe Youtube. Sau mai stai cu varul tau, iesiti impreuna, o data tot si-ar chema ceva prieteni. Analizeaza comportamentele lor, vezi ce discuta, mai inveti si tu una alta, dar nu trebuie sa fii ca ei. E mai bine sa taci mai mult si sa spui lucruri mai putine, dar de folos. Spune-i cu tupeu la varul tau ca vrei sa iesi si cu el, intreba-l mai exact ce te strica, poate nu vezi unde gresesti si tot timpul altul vede si poti remedia, daca este ceva absurd, nu pune la suflet.
Omul este o fiinta ciudata, s-o zic asa. Nu-i ciudata cum pe unele persoane le agream si pe altele nu? De ce x il place pe y, dar z nu-l place pe x. Si z ca sa-l placa pe x îi spune ce sa nu faca. Adica incearca sa-l modeleze dupa bunul plac, sa-l controleze, daca sa zic asa. Nu zic ca nu-i bine sa mai schimbam ceva la noi, dar nu sa ajungem sa nu ne mai stim identitatea, cine suntem, cum am ajuns asa. Intelegi?
Deci, nu pune la suflet, daca chiar ai ceva de schimbat, ok, fa-o, daca e ceva de ...sa nu zic eu, nu are rost.
Dar repet, incearca sa iesi cu varul, vezi ce si cum, intreba-l pe el ce mai exact e gresit la tine sau inscrie-te la diferite activitati

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu inteleg de ce tineti toti asa de mult la parerile altora?
Impartiti cumva viata cu ei?
Traiti doar pentru ei sau cum?
De ce nu te poti iubi tu pentru ceea ce esti cu adevarat?
De ce astepti sa te iubeasca oamenii din jurul tau?
Oamenii din jurul tau te vor place doar daca esti cum vor ei sa fii.
Daca vrei sa fii ca majoritatea oamenilor atunci vei fi ca ei.
Stii cum sunt majoritatea oamenilor? Sunt niste persoane cu caractere slabe, niste persoane care nu fac mare branza in viata si traiesc dintr-un salariu de 2000 de lei toata viata.
Chiar vrei sa fii ca toti oamenii?
Eu zic sa te multumesti cu faptul ca esti diferit.
Normalitatea o reprezinti tu in cazul asta.
As ar trebui sa fie o persoana de 16 ani si nu numai. Orice om de pe planeta ar trebuie sa isi vada de treaba lui, sa nu caute scandal.
Esti mai "prostanac" la liceu sau in alte situtatii pentru ca iti e frica de oameni si de aceea, fie ca recunosti sau nu, fie ca realizezi asta sau nu. De aceea te iau altii de prost.
Oamenii au o trasatura comuna cu animalele "Simt cand iti e frica de ei sau cand esti periculos pentru ei". De asta depinde felul in care se vor comporta cu tine. Un caine daca simte un om ca ii e frica de el, il ataca. In caz contrar nu se apropie cainele de om. Ba mai mult, daca omul se comporta agresiv cu cainele si il alearga atunci cainele pune coada jos si fuge de frica.
Inceteaza sa te mai simti inferior.
Si inceteaza sa iti doresti sa fii cum vor altii. Nu incerca sa multumesti pe nimeni. Fa totul doar pentru tine si atat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apuca-te de voluntariat. Inveti multe si ti-ai putea face prieteni. Citeste niste carti bune pentru varsta ta. Iesi cu verisorii mai mari (daca ai) in oras. Fii tu insuti, nu te sfatuiesc sa devii ca ei. Orice om are o personalitate unica.
Din clasa ta chiar nu e niciun coleg sau vreo colega care e mai retrasa? Macar sa ai pe cineva acolo cu care sa vorbesti in pauze.
Si de mine incepusera unii colegi sa ma tachineze, dar am ripostat. Nu am lasat pe nimeni sa ma jigneasca chiar daca as fi putut ramane fara prieteni. In liceu asa se intampla. Unii sunt mai "cu moț", iar altii isi vad de treaba lor. Invata, citeste, iesi la film/evenimente si fa multe activitati. Dupa liceu fiecare va avea drumul sau. Cu multi s-ar putea sa nu te mai vezi niciodata. Nu iti lasa adolescenta umbrita de critici si neincredere. Gandeste-te ca esti la fel de valoros ca altii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează