|

Bună TPU! Am 16 ani și sunt la liceu. Mâine sunt ascultat la biologie și mi-e cam frică că nu o să reușesc să rețin toată lecția. Am mai dat un test săptămâna trecută la care am învățat, dar atunci când am dat testul nu prea mai știam nimic. Și la celelalte materii este la fel, nu știu cum să învăț. La biologie aș zice că se datorează faptului că zic mereu că nu-mi place și că mi-e frică de eșec, adică să nu rețin nimic. Am auzit foarte multă lume care spunea ca să înveți mai bine este nevoie de crearea unei povești, dar nu pot aplica în totalitatea metoda asta, poate nu mai am imaginatie laughing.

Ps: Scuze pentru unele greșeli de gramatică și de exprimare, sunt după liceu.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Iti sugerez sa-ti rescrii lectiile pe care trebuie sa le inveti pe un caiet separat, insa de data aceasta scrie-le foarte ordonat si foarte structurat astfel incat sa intelegi la ce se refera, chiar te ajuta, memoria vizuala va interveni, mai ales daca folosesti pixuri de alte culori sau evidentiatoare. Un alt pont ar fi sa te concentrezi fix pe lectii si sa elimini sursele care ti-ar putea distrage atentie precum telefonul, televizorul, alte persoane care vorbesc si muzica. insa daca asculti muzica clasica sau alte tipuri de muzica relaxanta va fi fix invers, concentrarea iti va fi marita. Mult succes la test!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

1) concentreazate pe ce ai de facut si in acel timp nu mai sta pe telefon sau sa faci alte lucruri care iti distrag atentia
2) nu gandi negativ, adica nu te gandi ca nu o sa iei nota buna
3)de exemplu la biologie ii cam de invatat pe de rost asa ca fa bine si repeta de cateva ori si subliniazati cuvinte cheie sau imagineaza-ti/fa conexiuni
Hai gata nu mai sta pe net ca asa doar pierzi timpul!
Iti tin pumni si stiu ca vei reusi daca ma asculti happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Incearca sa citesti lectia de foarte multe ori pana cand iti intra in cap. Si in timp ce citesti lectia incearca sa te concentrezi la lectie si nu la altceva. Mult succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează