| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Am 17 ani și sunt foarte delăsător, renunț foarte repede, mai ales dacă dau de greu. Aș vrea să practic mai mult sport, ma refer să fac exerciții fizice, doar atât, dar după cum ziceam sunt foarte delăsător. Am senzația uneori că n-am deloc voință. Curiozitatea mea este ce vă adresați vouă înșivă atunci când se instalează acea lene, oboseală și devine din ce în ce mai greu să fiți motivați. De exemplu, eu atunci când fac flotări, după câteva nu mai pot, am și brațele subțiri și nici nu știu să pun masă musculară. Dacă am gresit cu ceva story, e târziu, mi-e somn și de abia scriu.

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ai curs pe Youtube de motivare personala

| CortinaDeLut a răspuns:

Mă studiez în oglindă, pe cântar. E ceva ce nu îmi place, e îndeajuns ca să mă determine să fac ceva (în cele mai multe situații). Tu poți să mergi și la sală (acolo dai bani, ai un program stabil și antrenori, te simți obligat să mergi).

| ShelbyGT a răspuns:

Îți trebuie motivație, când faci un lucru. Nu te da bătut.

| Clint a răspuns:

In primul rand:
"ma refer să fac exerciții fizice, doar atât" - doar atât? trebuie a îți setezi un scop(realist binenteles)mai mare de atât, o data ce ți-l setezi o sa fie imposibil sa nu ajungi la el într-un fel sau altul.nu doar că vrei sa faci exerciții fizice. Bintentes că îți pierde tot cheful după o flotare, doua.

Fie el că vreau sa arat ca x, sau y fie că vreau sa ajung la performanta lui. E bine să-ți găsești un model de urmat, cu care rezonezi și vrei sa ajungi ca el în modul tau, creandu-ti propria tehnica de a ajunge acolo.

In al doilea rând.
Sporturile/exercitiile sunt vaste, daca ești la început trebuie doar sa experimentezi, sa vezi ce îți place și ce poți transforma într-o rutina, care sa nu o faci din obligație ci din plăcere/hobby. Cat că asta ar însemna să faci ballet laughing, fara exerciții pentru masa musculara simțind că nu sunt pentru tine și urăști sa le faci. Că altfel nu o sa te tina prea mult, daca nu îți și place ceea ce faci.

| Hecate a răspuns:

Îmi spun ca dacă altul a reușit înseamnă ca si eu o pot face.Si mai ales, dacă altul a reușit înseamnă ca eu trebuie sa o fac mai bine.De ce ar fi altcineva mai capabil decât mine? Asta e valabil mai mult pentru obiectivele pe plan profesional. Legat de ce zici tu, simpla nemulțumire fata de aspectul tau ar trebui sa fie îndeajuns încât sa te motiveze.

| anamaria82726 a răspuns:

Pai asa esti tu, asa este caracterul tau. Toti avem defecte. Dar se pot remedia.
Eu nu imi spun nimic ca sa ma motivez. Sunt motivata de la sine cand vreau foarte mult sa ajung unde imi doresc. Dar doar cand imi doresc foarte mult. Si eu sunt o persoana delasatoare, mai ales cu scoala, sincer. Dar de exemplu cand am slabit 18kg, atunci a fost motivatie. Chiar daca nu imi sta in caracter. Pur si simplu mi-am dorit foarte mult.
Daca iti vei dori ceva cu adevarat, vei fi motivat. Poate inca nu ai gasit ceva pentru care sa lupti.