| Vieru_Alexandra_1993 a întrebat:

Am mare nevoie de ajutor... Peste doua zile voi pleca in Franta cu avionul. Pana aici nicio problema, ideea este ca nu am fost niciodata cu avionul. Plus ca biletul este electronic si a fost cumparat din Franta. Firma cu care merg este Blueair si decolez din Otopeni. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac in aeroport, cate kg poate avea bagajul de cala, ce pot lua in bagajul de mana. Sunt putin stresata ca nu stiu exact ce va trebui sa fac atunci si nu voi sti in ce directie sa o iau si probabil voi pierde avionul. Please HELP! happy

1 răspuns:
| HaHaGirl a răspuns:

Stai linistita este foarte simplu, plus ca de aia sunt oamenii in jurul tau ca sa te ajute. După finalizarea rezervării biletelor de avion vei primi un e-mail cu nr biletelor electronice, și împreună cu pașaportul sau cartea de identitate, poti merge direct la aeroport pentru a efectua check-inul la ghișeul companiei aeriene respective.Trebuie să precizez că e obligatoriu să avem în bagajul de mână : bani, bijuterii, metale preţioase, laptop, obiecte electronice personale, documente importante, acte, paşapoarte sau alte documente de identitate. În cazul în care punem toate astea în bagajul de cală şi acesta ne este furat ori obiectele dispar din bagaj, compania aeriană nu îşi asumă răspunderea. Şi-apoi, nici nu vreau să-mi imaginez cum ar fi să ajungi peste mări şi ţări şi să nu ai actele sau bani la tn.Nu e obligatoriu sa-ti iei bijuteriile de acasa laughing asta in caz ca ti le iei le pui in bagajul de mana.
Cameră foto – doar dacă o pui în rucsac sau în troller. Atenție dacă ai DSLR și trepied.
Laptop – doar dacă îl pui în rucsac sau în troller. Trebuie să îl scoți din geantă la controlul de securitate.
Placă de păr
Uscător de păr
Epilator
MP3 Player
Kindle
periuţă electrică
aparat de ras
Cosmetice
Fond de ten – dacă e fluid, doar dacă are maximum 100ml. Dacă e compact (pudră) nu e nicio restricție.
Recipiente de maximum 100ml care trebuie puse într-o pungă transparentă și închisă (legată) pe care o scoți din bagaj la controlul de securitate. Toate recipientele (maximum 10) trebuie să aibă împreună cel mult 1 litru: parfum, pastă de dinți, șampon, gel de duș, balsam/mască de păr, cremă protecție solară, ojă, acetonă.

Mâncare
Sandviș, croissant, biscuiți etc.
Fructe

Alte obiecte
Aparat de ras (fără lamă detașabilă)
Pilă de unghii – dacă este din carton (de unică folosinţă) sau din plastic şi fără capete ascuţite
Umbrelă – doar dacă se strânge
Țigări (cel mult un cartuș)
Geanta de mână/umăr/poșeta – trebuie băgată în rucsac/troller
Tigaie
Brichetă/chibrit
Medicamente – trebuie însoţite de reţetă
Obiecte (vase, suveniruri) din sticlă
Obiecte (vase, suveniruri) din ceramică (un vas tajine din Maroc, de exemplu)
Baston/cârje- în avion, separat de bagaj, dacă pasagerul nu se poate descurca fără.
Toate astea ai voie ce nu ai voie in bagajul de mana iti spun acum:
Apă (doar după ce treci de controlul de securitate)
Alcool – doar în sticle mai mici de 100 de ml sau fără restricții dacă faci cumpărături din duty-free și păstrezi bonul fiscal.
Lamă de ras
Umbrelă care nu se strânge sau care are mâner tip baston
Forfecuță de unghii
Pilă de unghii – dacă este din metal şi cu capete ascuţite
Pensetă
Unghieră
Trepied foto
zmeu
jucării care imită armele (chiar dacă sunt din plastic)


Companii de linie : cele mai multe acceptă un bagaj de 5 kg în cabină dar sunt diferenţe în funcţia de clasa tarifară aşa că cel mai bine e să verifici Condiţiile de Călătorie afişate pe site-ul companiei respective.
Cele mai multe companii aeriene nu acceptă decât un singur bagaj de mână aşa că poşeta/borseta şi aparatura electronică (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse în acest bagaj. Adică nu poţi să ai un troler sau un rucsac şi o poşetă ori o geantă de laptop ori camera foto DSLR atârnată după gât. Şi tare mi-ar plăcea să nu mai fie discuţii pe tema asta la porţile de îmbarcare. E foarte simplu – un singur bagaj de mână.
In geanta ai nevoie OBLIGATORIU DE:
acte
bani
bijuterii
apa
servetele
si telefonul
Incearca sa dormi in caz de turbulente poti sa-ti bagi castile in urechi si nu mai simti atat de tare
vezi sa nu aiba peste 15 kg bagajul, asta depinde si de firma cu care zbori nu se stie exact mai bine intra pe siteul lor, eu zbor foarte des cel putin de 10 ori pe luna si ti se face instructajul IN ENGLEZA oriunde mergi in lume, in aeroport iti spune tot ce trebuie sa stii.Eu am scris cam ceea ce car eu dupa mine dar cam astea sunt regulile nu ai voie mare lucru, cred ca deja stii ca droguri, medicamente in cantitati mari sau alcool NU AI VOIE, bani in sume colosale peste 10.000 de euro esti tras la raspundere si trebuie sa zici de unde ai banii, eu am patit asa fiind model am fost in asia pentru o prezentare si cei de-acolo n-au avut timp sa-mi bage banii in cont si mi i-au dat cash 15000 de euro si in aeroport am fost trasa la raspundere pentru ei, am pierdut avionul este foarte complicat, doamne fereste sa faci ceva gresit ca esti delicvent cu acte in regula, succes si linisteste-te!