|

Buna TPU, am nevoie de cateva sfaturi pentru situatia mea din prezent. Va rog sa tratati cu seriozitate si mistocarii sa se abtina!
Am 18 ani, sunt din Botosani si sunt intr-o relatie cu un baiat din Dambovita, de aproape 3 ani. Ne-am cunoscut si locuim in alta tara si de aproape 7 luni locuim impreuna. Desi ne iubim, nu prea suntem multumiti unul de celalalt. El este putin cam sever cu mine si incearca sa ma invete prea multe lucruri pe care eu nu sunt capabila sa le retin. El imi spune mereu ca am foarte multe lipsuri, iar mie pana la el nu mi-a mai spus nimeni acest lucru, desi am foarte multi prieteni. I-am spus si lui acest lucru si mi-a spus ca probabil prietenii mei sunt la acelasi nivel cu mine. El imi spune ca sunt la un nivel cu mult sub varsta mea de cultura generala. Ma intreaba capitalele celor mai cunoscute tari cum ar fi Anglia, Spania, iar eu nu le stiu. Le-am invatat, dar din cand in cand ma mai intreaba si mai uit din ele. A observat ca nu stiu tabla inmultirii si ca ma incurc chiar si la adunari cu zeci si unitati cand le fac din cap, ca nu sunt capabila sa fac probleme de matematica de clasa a |||-a si a facut meditatii cu mine, am prins cat de cat intr-un final, dar daca iau pauza 2, 3 saptamani si reiau studiile, incep din nou sa ma incurc la unele probleme. El vorbeste 4 limbi si cand nu inteleg ceva ce se vorbeste langa mine, el imi explica si ma invata, dar se supara cand a doua oara dau de acelasi cuvant care m-a invatat si nu l-am retinut. Cand se uita la stand up sunt unele glume pe care eu nu le inteleg si intrerupe sa imi explice si pe mine ma enerveaza, daca nu inteleg eu de ce nu isi vede de treaba si asculta el in continuare. Acum a inceput sa fac studii cu mine pe toate domeniile cate putin in fiecare zi, dar mie nu imi place, simt ca nu mai e o relatie. Imi zice mereu ca trebuie sa invat daca vreau sa avem un viitor frumos, desi el este autonom si castiga foarte bine si se descurca singur. Dar el are foarte mari asteptari de la mine si devine stresant. Cu toate astea de la un timp m-am apucat de tigari, iar el este nefumator si nu ii prea convine si ma streseaza sa incerc sa le las, zicandu-mi tot felul de teoreme. Desi el ma lasa sa fac aproape tot ce vreau si nu e un baiat care sa imi restrictioneze lucruri, nu imi da cand vreau ce am nevoie si imi spune ca inca nu merit. Ba ma pune sa invat pentru ceva, ba sa fac ceva pentru acel lucru. Si cand ii cer bani pentru tigari imprumut ii spun ca ii dau inapoi, nu imi da si imi spune ca nu imi va da niciodata pentru tigari. Deci voi ce sfaturi imi dati, ce credeti, ce ar trebui sa fac? Este normala o relatie ca asta? Sau iubitul meu nu procedeaza corect? Cum sunt relatiile voastre? Ar trebui sa cedez sau sa incerc sa tin pasul cu el si cu ce ma invata?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Posibil sa aiba dreptate.

| explică (pentru darrio2007):

Nu este de foarte mare ajutor taspunsul tau!

| a răspuns (pentru IulianaLolo):

Adica are rabdare ca sta cu tine. Ca tu nu ai fost in stare sa-ti continui studiile.

| a răspuns:

3 ani ce a vorbit cu tine? laughing

| a răspuns:

Foarte bine că nu-ți dă bani pentru țigări. Tu din ce bani fumezi la 18 ani? Muncești pentru ei?

| a răspuns:

Eu n-aș sta cu un om care nu produce niciun ban, dar are pretenții să-i dau eu de țigări și altele. Nu are intenții rele omul până la urmă, doar că asta nu e relație, e un mod de a spune că nu e mulțumit de tine și nu ești ceea ce caută.

Îți recomand să vă uitați împreună la filmul Pygmalion. O să-i deschidă ochii laughing.

| explică (pentru supadeceapa):

As putea avea va rog anul in care a aparut filmul?

| a răspuns:

Nu te-a luat sa fii enciclopedie, te-a luat ca te iubeste. Are dreptate in anumite privinte, tabla inmultirii se invata intr-o dupa-amiaza. Intreaba de ce e asa de important pentru el sa ai cultural generala. Ii e frica ca o sa il faci de ras? Ca nu o sa aiba ce sa vorbeasca cu tine? Asta cu "nu meriti" e destul de ciudat. Intr-o relatie amandoi sunteti parteneri, pe picior de egalitate deci e momentul sa te trateze asa. Spune-i ca esti dispusa sa inveti dar ca vrei sa reduca cantitatea de informatii.
( si asa, ca fapt divers, Anglia nu e o tara, se cheama de fapt Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord).

| a răspuns:

A, si cu fumatul sunt de accord cu el. E foarte neplacut sa ai langa tine un fumator daca tu nu fumezi.

| a răspuns (pentru Eireann):

E și mai neplăcut să fumeze pe banii tăi și ea să nu producă nimic, aici cred că e problema lor.

,, Nu imi da cand vreau ce am nevoie, si imi spune ca inca nu merit.
Ba ma pune sa invat pentru ceva, ba sa fac ceva pentru acel lucru.'' laughing
Ea încă n-a aflat că trebuie să muncească pentru lucruri.

| a răspuns:

E nașpa situația. Și eu am avut o relație cu un băiat căruia nu prea ii plăcea școala și nu știa nici măcar sa scrie gramatical corect. Incercam zilnic sa ii explic cum se scrie, ce sa facă; încercăm sa îl învăț alte doua limbi străine, având în vedere ca el voia sa plecam în alta țară după terminarea liceului. Învăța vreo 3% din tot ce ii explicam eu, iar după uita. Bineînțeles, relația aia s-a terminat. Nu ăsta a fost motivul principal, au fost și altele, care împreună erau imposibile de suportat. Ceea ce cred eu este ca nu prea va potriviti. El vrea lângă el o partenera care sa fie la nivelul lui. Este urat de spus, dar nu ești de "nasul lui".
Faptul ca el te învață, e ceva bun. Nu o face cu intenții rele. Tu cate clase ai? Oare chiar nu reușești sa reții ceea ce te învață? Va trebui sa mergi și tu la munca cândva, deoarece deja apar probleme cu banii, tu nu produci nimic și în mod normal el gestionează cheltuielile. Străduiește-te și învață ce-ți explica el pentru ca este pentru viitorul tău.