|

Bună TPU! Am o problema destul de mare. Acum sunt pe clasa a X-a. La începutul clasei a IX-a am intrat pe profilul Filologie. Pe sem. 2 am încercat transferul la Științe ale Naturii și nu am reușit deoarece media de la examen era prea mica. Pe clasa X sem. 1 am picat diferența. Apoi pe a X-a sem. 2 m-am mutat pana la urma la Științe ale Naturii în cadrul aceluiași liceu (Mama a fost cea care a tot insistat sa ma mut). Aici nu-mi prea place, am note mici deși învăț, profesorii sunt foarte nașpa și nu înțeleg de la ei mare lucru. În plus, la Filologie aveam câțiva prieteni cu care mă înțelegeam bine, iar aici nu prea am cu cine sa vorbesc. Colegii sunt foarte închiși în ei și deja grupul e format, nu prea mai primesc membri. Eu m-am gândit mai bine și as vrea sa dau la Facultatea de Biologie și Geologie, pe Biologie. As vrea sa ma întorc la Filologie deoarece nu îmi place matematica și nu o înțeleg prea bine.

Mama îmi spune ca ar fi o rușine sa ma întorc după un semestru la Filologie, ca as fi rușinea liceului și ar rade toată lumea de mine.

Nu știu ce sa fac, nu prea vreau sa dau bacul la matematica și ai mei insista pe ideea de a nu ma întoarce.

Ma tem și eu sa nu fiu batjocorit dacă ma întorc și nu știu ce sa fac.

Având în vedere ca am intrat la Științe după a 3-a încercare, am văzut ca nu e ceea ce mă așteptam să fie, acum, după un semestru petrecut aici, as vrea sa ma întorc, dar sunt debusolat.

Va rog frumos sa ma ajutați cu niște idei, niște sfaturi.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu înțeleg de ce te-ai întoarce la filologie dacă tu ai hotărât că vrei să urmezi o facultate de biologie. La filologie se face biologie doar în clasele a IXa și a X-a. Ar fi inutil să faci liceul la filologie, care nu este un profil ușor, dacă tu știi ce facultate vrei să urmezi. NU TE DUCI LA ȘCOALĂ PENTRU PRIETENI. Mergi pentru a acumula cunoștințe de care o să ai nevoie pe viitor și pentru "a-ți deschide porțile" spre o carieră. Nu este o Rușine să fii la filologie. Este un profil la care se pune accent pe latină, limbi străine, limba română, geografie, istorie, psihologie, materii de care n-o să ai nevoie așa mare la facultatea pe care vrei s-o urmezi. Prost poți să fii la orice profil. Științele nu te fac mai deștept, iar filologia nu te face inferior, dar trebuie să știi bine ceea ce vrei și să nu tragi după tine informație inutilă ție. Riști să ajungi ca mulți oameni care se bat tare cu pumnul în piept susținând că: "școala nu te ajută la nimic" doar pentru că nu au știut ei să facă alegerile corecte.

| explică (pentru Horus35):

Ideea e ca sunt praf la matematica și nu cred ca m-as descurca bine la Bacalaureat. Știu ca e diferită Filologia de ceea ce vreau sa urmez la facultate, însă mi-e tare frica de Matematica, cred ca mi-e mai ușor da dau bacul la Istorie.
Ideea e ca mi-e teama ca voi fi batjocorit daca ma întorc la Filologie, din moment ce am stat doar un semestru la Științe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Sincer trebuia să te informezi dinainte despre profilul la care te-ai transferat.
Dacă ți-ai ales această facultate aș zice să rămâi unde ești acum și să îți dai toată silința să înveți.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te poți muta la alt luceu.
Sau pur și simplu te muti înapoi în clasa ta. Nu e o rușine. Nu îți place, aia e

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează