|

Buna TPU, am si eu 13 ani cum am mentionat in întrebările mele anterioare, deci..parintii mei nu ma lasa sa plec prea departe de casa si din cauza aceasta multi prieteni de ai mei fac foarte mult misto...raspuns rapid, dau funda.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Probabil că răspunsul meu nu va fi unul prea satisfăcător pentru tine, însă părinții tăi procedează bine.
La 13 ani, încă ești un copil, iar părinții tăi sigur știu ce e mai bine pentru tine. Prietenii tăi au intrat în niște anturaje probabil și nu ar fi deloc bine să le urmezi comportamentul. Mi-am dat cu părerea acum, desigur. Poate sunt niște copii cuminți. Aspectul ăsta tu îl știi. De ce nu îți chemi prietenii să vă jucați prin apropriere? Chiar nu contează locul, contează să fiți împreună și să vă distrați. Bucurați-vă de copilărie!
Am trecut și eu prin situația asta, fiind foarte revoltată de faptul că toți prietenii mei stăteau până târziu pe afară, iar pe mine când se întuneca, mama mă chema acasă. Am discutat cu mama despre asta și mi-a oferit șansa...m-a lăsat și pe mine până mai târziu și, ce să vezi? S-a întâmplat ceva, nu are importanță ce, dar atunci mi-am dat seama că mama a avut dreptate. Din acel moment cu toate că mă lăsa până târziu, nu am mai vrut eu să stau. Am zis "lasă-i pe ceilalți să stea, eu o să am tot timpul din lume".
Ai să realizezi și tu acest lucru.
Oricum, poți purta și tu o discuție cu părinții tăi. Fă-i să aibă încredere în tine. Spune-le că toți prietenii tăi au voie să meargă în locul X și să facă lucrul Y și să te lase și pe tine măcar o singură dată să vadă că pot avea încredere în tine. Ca să îi convingi, pune-le condiția ca dacă se întâmpla ceva, nu vei mai ieși și îi vei asculta, însă îți asumi după aceea.
Apoi, o să-ți dai seama că părinții știu mereu ce e mai bine pentru copiii lor și că au dreptate. Le vei mulțumi într-un final!

1 răspuns: