|

Buna TPU! Ce parere aveti de ceea ce se intampla la noi? Adica vi se pare normal faptul ca toate tarile pana si Moldova au hotarat sa se anuleze examenele de bac si sa se echivaleze, iar la noi in Romania ne duc atata cu zaharelul? Ce parere aveti? Pana la urma am sa renunt,nu am sa mai dau niciun examen,adica mi se pare ca suntem batjocura lor. Gresesc?
Ps,presupun ca multi sunteti constienti ca nu este o decizie buna fata de noi, deoarece toti "desteptii" vor lua bacul, prin echivalarea mediei. Ei stau acum bine mersi, dar noi?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

De muncit poti si fara bac. Multi fac o facultate de pomana si muncesc pe unde apuca in loc sa nu iroseasca banii aia pentru chirie facultate timp pierdut puteau sa investeasca in ceva util. Dar asa e exista si care reusesc sa faca ce vor pe langa cei care nu ajung unde doresc.

| a răspuns:

Situatia nu se schimba cu mult pentru cei care au obtinut distinctii la olimpiadele internationale, deoarece si in anii trecuti, ei erau scutiti de bac la materia respectiva. In plus, nu inteleg de ce ai tinut neaparat sa folosesti ghilimelele pentru cuvantul destepti, cand e clar ca trebuie sa ai ceva (mai mult) in cap ca sa ajungi acolo. Nu sunt neaparat de acord cu situatia in care elevii se vor intoarce in scoli pentru a sustine examenele, dar nici nu imi pare rau ca se ajunge la asta, pentru ca ar fi o nedreptate fata de cei care s-au pregatit pentru bac (majoritatea). In plus, daca s-ar echivala (pe baza notelor din timpul semestrului, de la teze, etc.), ar fi o promovabilitate mult mai mare. Mai stiti cand s-a introdus supravegherea video la bac si a cazut promovabilitatea prin podea? In scenariul asta, ar trece prin tavan, incluzandu-i pe unii care nu merita sa treaca doar pentru ca de-a lungul timpului, au avut vorbe dulci fata de profesori sau au dat de unii mai indulgenti, care sa le suporte prostiile. In incheiere, esti invitata mea sa renunti si sa nu dai bacul, e fix alegerea ta si te asigur ca singurii afectati (daca le pasa) vor fi parintii tai si cei apropiati tie, un candidat mai putin inseamna pana la urma o planeta mai curata, pentru ca nu se mai taie copacul pe care ti-ar fi fost scrise subiectele. Succes in tot ce iti propui

| explică (pentru Mihutzu):

Esti cel mai inteligent om de pe planetalaughing)))

| a răspuns (pentru Carolina1972):

Multumesc