| Anonymus1512 a întrebat:

Cum as putea să cresc în înălțime? Sunt fata si am 13 ani. Majoritatea colegilor de vârsta mea sunt mai înalți decât mine, si fete si băieți. Tata are 1.85 si mama 1.72, nu stiu exact cam cat am eu, bănuiesc că 1.60 iar colegii mei, unii si mai mici decât mine ca varsta sunt mai înalți, deci:

CUM POT SA CRESC MAI ÎNALTĂ?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| SkyPilot a răspuns:

Cresterea este programata genetic si nu poate fi influentata decat in foarte mica masura. Cresterea ta nu s-a incheiat si se poate sa cresti chiar mult de acum incolo. Am avut colegi care erau micuti in clasa a 8-a si in doi ani au ajuns la 1.85 m.
Daca chiar vrei sa incerci sa influentezi cresterea, fa tractiuni la bara, sarituri, inot, baschet si ai grija sa ai suficient calciu din surse naturale (lapte, suc de portocale etc.).

2 răspunsuri:
| Kerre a răspuns:

Aproximativ 80% din toata dezvoltarea ta o alcatuieste geneticul, dupa revin Activitatea fizica, Alimentatia, Somnul. Trebuie sa retii ca nici un exercitiu/sport/medicamente in special nu te va ajuta sa cresti in inaltime.

| Edy132006 a răspuns:

Este foarte normal sa ai atat, eu sunt baiat, am 12 ani si sun aproape la fel de inalt ca tine, adica eu am 1.63.Nu este nimic grav, vei creste!