|

Buna TPU happy

Dau funda!

Cum pot scapa de febra musculara?

am avut ieri sport...am jucat ceva volei i-am batut pe baieti cu 14 la 5 devil

Si nu ma mai pot misca crying

Merci mult!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iti zic din propria experienta(am facut 5 ani innot, 4 ani fotbal, juma de an polo.deci am facut sport la viata mea), febra musculara trece prin efort. in niciun caz nu te bagi in pat si lenevesti o saptamana pana iti trece. ar fi bine ca dupa ce faci efort(mai ales daca nu ai mai facut demult si nu sunt muschii antrenati), cand ajungi acasa sa iei o aspirina si sa bei un ceai, deoarece aspirina previne febra musculara(eu asa stiu). in al doilea rand, febra trece prin efort, deci ar trebui sa te fortezi putin, sa faci putina miscare, si, incet incet iti vei reveni. am mai citit undeva ca trebuie sa bei multe multe lichide inainte, in timpul antrenamentului si dupa, deoarece de multe ori, febra apare datorita faptului ca muschii nu contin destula apa. sper ca te-am putut ajuta

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu aspirina si miscare in continuare, dar moderata. Cui pe cui se scoate! Poti sa incerci si cu masaj in locurile mai dureroase.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu iti va trece daca stai in pat. Ia o aspirina, si incearca sa faci miscare. Nu la fel de intensa, dar miscare sa fie. Daca stai in pat si lenevesti nu iti va trece.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru a scapa de febră musculară
Este bine să încetăm orice activitate solicitantă până când durerea va dispărea în totalitate. Febra musculară ar trebui să dispară în trei până la şapte zile fără nici un fel de tratament. Putem încerca şi tehnici de recuperare activă. Exerciţiile aerobe uşoare măresc fluxul sanguin şi astfel ajută la diminuarea durerii musculare. După efort este util să facem mişcări uşoare de stretching. Muşchii afectaţi se vor întinde până când simţim un uşor disconfort. Poziţia se va menţine timp de 10 – 30 secunde. La fel de mult ajută şi masajul blând la nivelul musculaturii afectate. Astfel, vor fi stimulate neutrofilele (celule albe din sânge care luptă împotriva inflamaţiei), reducând durerea musculară. Metoda băbească a băii cu sare nu trebuie ignorată. Un sfert de oră petrecut în cadă va duce la relaxarea şi la reducerea tensiunii musculare. Medicamentele antiinflamatorii nonsteroidiene precum aspirina sau ibuprofenul reduc temporar durerea, deşi nu grăbesc refacerea. Vitamina C, în schimb, ajută la refacerea ţesutului de legătură afectat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai in pat si o sa iti treacabig grin am mai patit si eu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează