|

Bună TPU! Deci eu am 12 ani. Și la școală nu reușesc să mă integrez. Am o singura "prietenă" care era bff-ul meu. Dar s-a schimbat tare mult. Desigur și eu dar mi se pare că mă rănește din ce in ce mai mult. Acum povestește întotdeauna despre noul ei bff și face de multe ori glume răutăcioase despre mine. ( fara că să își dea seama că mă rănește). Problema este că stau cu ea pentru că nu reușesc să vorbesc și cu alți copii. Parcă mă blochez și nu pot spune nimic. E chestia că sunt destul de timida și cam toți știu că eu sunt un fel de copie la acea "prietenă" și că fac totul că ea. Mai ales ca m-am cam făcut de rusine la băieți din cauza prietenei.Ea crezând că făcând lucruri prostești este amuzantă. Cum as putea să mă integrez? Asta că sa reușesc să mă îndepărtez de acea "prietenă". Sau ce sfaturi îmi mai dați?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Pai ai putea sa te integrezi facand primul pas intr-o discutie, fa un sport in care sa te integrezi si sa intelegi munca de echipa si iti vei gasi si prieteni cu care sa interactionezi.

Nu exista o reteta magica pentru a scapa de timidate, doar atat sa ai vointa sa progresezi in fiecare zi cate putin, sa faci pasul de la a te vaita si la a face ceva concret cu viata ta.

Ai 12 ani, esti destul de mare, nu mai sta in umbra cuiva si creaza-ti propria personalitate intalnind oameni noi de calitate.

Sa ramana cu bff-ul ei nou si asta e. Nu deveni o persoana slaba de care sa profite altii de tine pe viitor.

1 răspuns:
| a răspuns:

Acest atașament unic nu este prea fericit.
Ca dovadă, ceea ce ți s-a întâmplat. Se zice că e toxic.
Așa se zice, că inainte să se preocupe de băieți, cam fiecare fată are o asemenea relație mai apropiată cu altă fată.
Așa că. să treci încet la prietenie și cu alte persoane dintr-un grup de băieți și fete. Așa o să te integrezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează