| anamar1a a întrebat:

In ce domeniu ar trebui sa lucrez pentru un salariu decent de 3000-4000 de lei net, deci cam 5000-7000 brut. Mentionez ca sunt pasionata de arta digitala, clasica, matematica si info ( mai putin c++, imi place html, python ), psihologia, antreprenoriala.
Ideea e ca nu-mi place sa tocesc, ma bazez foarte mult pe gandirea logica, am urat foarte mult istoria, biologia si chimia in generala si liceu, nu m au atras.
Mentionez ca ma intereseaza o sluja mai nesolicitanta (maxim 5-6 ore/zi sau 7-8 dar cu pauze si program lejer), sa am timp si pentru mine, progam flexibil, pe viitor vreau sa devin un antreprenor, sa cumpar actiuni, sa investesc la bursa, in active etc, deja ma ocup part time cu asa ceva, deocamdata lucrez la un site si la marketing.
Vreau totusi pana ma pun pe picioarele mele sa am o sluja acolo, sa am un venit asigurat, dar nu mai mic de 3000.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

4000 lei in momentul de fata sant - politistii, pompierii, asistentii medicali, IT-stii, soferii pe autobuz, soferii pe tir (care merg numai in RO de luni pana sambata apoi se intorc acasa) - sau sa prinzi norocul unui var de-al meu director la Vodafone 5000€ net pe luna dar tot asa a inceput de jos la magazinul coltului urcand in ierarhie, avea cariera terminata in domeniul de avocat, dar nu a scos licenta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Programare, finante, medicina, avocatura, design samd. 3000 lei nu e o suma asa mare.

| Jassmina a răspuns:

Vrei bani foarte multi dar nu vrei munca solicitanta si daca se poate vrei ore reduse....hmmm, greu de gasit asa ceva, dar acumd depinde de profesia ta, de ce studii universitare ai, licente/ masterate sau doctorate.
Nu ne intereseaza pasiunile, ca alea nu vin cu diplome universitare sai calificari inalte dar ne intereseaza profesia in care esti calificata si cat este de inalta, ca sa-ti putem recomanda ceva.

| anamar1a explică (pentru Jassmina):

Draga Jassmina am 16 ani, eu ti-am enumerat acolo ce inclinari am ca sa cer o parerelaughing))
Fiecare profesie a inceput de la o pasiune, doctorii au ajuns unde sunt ca lor le-a placut biologia, anatomia, chimia.
IT-istii au ajuns unde sunt pentru ca le-a placut informatica, programarea etc.
Vreau sa urmez niste studii pe baza pasiunilor mele, caci degeaba muncesti in sila pe un domeniu care n-are nicio treaba cu ce iubesti tu sa faci.
Am pus aceasta intrebare sa intreb cunoscatori, cei ce lucreaza in domeniu si poate au avut aceleasi inclinari cum am eu in informatica, desen, etc, nu carcotasi ca tine, crede-ma stiu si eu cum se obtine un post, ca-ti trebuie studii in acel domeniu si diploma de promovare.

| Jassmina a răspuns (pentru anamar1a):

Tu ce pasiuni ai si cat de buna esti la aceste materii?
Fiindca cererea ta nu face nici un sens, nici pentru tine si nici pentru noi.
Te sfatuiesc un singur lucru: nu mai cere pareri altora ca mai tare te incurci si ajungi sa faci ceea ce nu-ti place.
Daca acum nu esti capabila sa stii ce vrei, mai amana 1-2 ani, pana vei stii cu siguranta si atunci IA SINGURA DECIZIA fara sa intrebi in stanga si dreapta, ca risti sa faci ceea ce nu vei vrea niciodata.
Iti spun din exerienta proprie, am facut ce m-a convins mama si nu am profesat niciodata, desii am teriminat si facultatea in domeniul respectiv.
M-am apucat la 25 de ani de o a doua profesie, de data asta nefiind influentata de nimeni, doar de pasiunea mea si uita ca profesez ceea ce-mi place de 30 de ani.
Asadar, NU mai cere sfaturi in stanga si dreapta, ca nimeni nu stie ce ai tu in capusorul tau si ce-ti doresti tu sa profesezi pe viitor.

PS Ar trebuii sa-ti fie rusine de jignirile pe care le aduci aici, asta denota lipsa de respect si de educatie, de la parintii care te-au crescut. Nu uita: nu toti avem 16 ani pe forumul asta!

| anamar1a explică (pentru Jassmina):

Ok, am inteles ce vrei sa zici, dar nu e ceea ce cautam. Eu stiu deja ce-mi place, iar pe baza domeniilor pe care le-am enumerat am cerut doar exemple de profesii si salarii.
Cu siguranta am sa iau singura decizia, dar vreau doar un punct de vedere al unui expert din domeniu, gandeste-te numai sa pui o intrebare si sa ti se raspunda cu "nu stiu" sau cu abureli.
Eu caut raspunsuri utile, nu comentarii inutile pe aceste platforme.

Iar in legatura cu parintii, crede-ma, mi-au oferit cele mai bune conditii si m-au educat de nota 10. Doar analizeaza putin ce am intrebat eu si ce raspunsuri primesc... Nu am nevoie de raspunsuri de la oameni negativisti, care ma trag in jos, care au numai de comentat chiar daca nu au nicio legatura cu subiectul intrebarii. Imagineaza-ti ca sunt un bucatar care intreaba pe platforma aceasta despre o reteta, si vine un inginer care n-a gatit in viata lui si comenteaza aiurea ca ba nu stie, ba sunt prea putine ingrediente, prea mult de lucru etc.
Aici e aceeasi situatie, doar ca am folosit alti termeni.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ar trebui să ai întâi o facultate terminată. Salariile de începător nu sunt atât de mari, indiferent de domeniu, mai ales cum vrei tu, mai ne solicitant. Vise.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

It recomandwinking

| Madalina1837 a răspuns:

Probabil cel mai potrivit pentru tine ar fi un post de IT-ist, daca tot iti place si info?‍♀️

| anamar1a explică (pentru Madalina1837):

La asta ma gandeam si eu, insa nu stiu exact ce ramura m-ar avantaja cel mai mult.