Ai tai sunt terminati rau de tot aparent. Nu te vor da la orfelinat, stai linistita. Mai rezista 4 ani si dupa te poti muta de la ei.
Aici e vina părinților pentru că au reacționat așa.
Eu nu știu ce fel de cearta a fost acolo.și ce a filmat acel om...că dacă a filmat doar cum vă certați voi nu cred că ai putea pleca spre centru de plasament
Dar dacă a filmat cum te bătea sau te trăgea de par atunci nu cred că ai cum sa faci ceva
Poate doar sa vorbești cu acel om care a filmat dar totuși.e o situație nasoala
Dar nu-i 100% că tu vei pleca spre un centru de plasament.
Tu ai spus că părinții te fac în toate felurile, te jignesc, tatăl tău te-a tras de par.
Ar trebui să vorbești cu ei..sa le spui că nu-i normal să vorbească așa, sa te bata, sa încerci să le explici cumva că, nu-i NORMAL.
Ești înca un copil, posibil sa se mai schimbe multe în familie până la 16 ani, daca nu la 18.
Dar dacă totuși părinții tăi vor reacționa așa și peste ani.îți recomand să termini școala(sa iei bacul) și să pleci la munca.iar de la acel job sa pui deoparte pentru facultate.
Așa ai putea sa te pui pe picioare singura dar va fi foarte foarte greu.
Dar atenție!
Sa nu se înțeleagă greșit
Nu îți spun sa-ti părăsești părinții,sa nu le mai scrii, să-i abandonezi.
Daca așa sunt ei nu ai cum să-i schimbi. poți să pleci în treburile tale dar sa nu uiți că ei te-au crescut.
Dar cum spuneam mai sus e posibil să nu-ți mai zică atâtea cuvinte jignitoare când vei fi puțin mai mare
În final du-te cu părinții la acel om care a filmat și vorbiți cu el, spune-i că a fost o ceartă și atât
(Tu ai spus ca nu vrei sa mergi în plasament de asta îți dau acest sfat, asta însemnând că nu vrei sa-ti părăsești părinții chiar daca au făcut atâtea)
Scuze că spun asta dar nu ai multe variante
Și încă odată eu ți-am dat un sfat cu ideea că tu înca vrei sa ramai cu părinții tăi, macar până la 18 ani.
Nu am de unde să știu ce gândești ai spus doar că nu vrei sa pleci în plasament.
Ai grija de tine.
Ar fi bine sa discuti cu psihologul de la tine de la scoala. Daca vrei poti sa faci sedinte la scoala(ceea ce iti recomand pentru ca sunt si gratis si te ajuta). Treaba e ca e posibil ca psihologul sa iti dea o foia pe care unul din parinti sa l semneze ca e de acord cu sedintele. La treaba asta ar trebui sa ii spui prin ce treci si ca nu ai vrea sa semnezi si vezi tu cum rezolvi. Stiu ca o colega de la scoala a facut asta si nu stiu sigur daca a rezolvat chestia cu foaia. Daca ai semne de anxietate, nu incerca sa iti faci rau singura intentionat! Daca ai overthinking, incearca sa iti scrii un jurnal. Ajuta foarte mult si la cum sunt parintii tai, iti recomand sa il tii cat mai ascuns posibil. Totusi ar fi bine sa suni la politie daca se mai comporta asa cu tine sau chiar mai rau. Aceasta se numeste violenta domestica si nu e bine sa se intample asa ceva. Si in cazul in care vei fi luata in plasament sau la un centru de copii, nu iti face griji. Poate ca o sa iti para rau si de parintii tai, dar nu meriti asa ceva. Nimeni nu merita. Sa nu cumva sa faci ce a facut fratele colegei tale! Nu are rost sa te gandesti la astfel de prostii! Acum, daca nu te superi, am sa vin si eu cu niste intrebari. 1. Ei consuma alcool? Adica nu stiu, mi-e greu sa cred ca un om ar face asa ceva unui copil fara sa consume alcool. 2. Alte rude mai intelegatoare care iti sunt aproape nu ai? Banuiesc ca o sa inteleaga situatia si o sa te ajute in acest caz.
Din moment ce ai 14 ani, banuiesc ca trebuie sa dai examenul anul asta(sau anul viitor). Eu iti zic sa te gandesti mai bine ce faci cu viitorul tau, pentru ca nu e de joaca! Stiu ca nici eu nu sunt matura. Imi plac desenele animate, orice are legatura cu Sanrio si multe alte chestii. Si iti spun eu ca mai bine ca nu esti matura la varsta asta! Alte fete la varsta asta deja au facut treaba aia rusinoasa de adulti, fumeaza, vapeaza, etc. Crede-ma ca e mai ok asa! Acum trebuie sa te decizi ce faci, pentru ca nu e in regula ce ti se intampla. Sper ca te-am ajutat si sa ai grija de tine! :*
Buna! Scuze ca nu am mai zis nimic, am uitat sa mai intru...
Spre surprinderea tuturor, nu consuma alcool nici unul dintre ei, insa eu cred ca se comporta asa deoarece sunt si destul de batrani (ea 45, el aproape 49) si nu prea sunt cu generatis actuala. Alte rude in afara de verisoara mea care mai trece si ea prin de astea nu am, pentru ca toti ma vor considera dusa cu pluta daca le spun ca ma cearta ai mei toata ziua. Cred ca singura metoda ar fi sa ies mai mult la liceu cu colegii (ca sa stau mai putin in casa) si la 18 ani sa ma mut de langa ei, vreau sa imi refac viata ca sa zic asa.
Chiar imi pare rau pentru tine :'( Eu zic deja sa iti faci planuri pentru viitor si sa stii ce faci la 18 ani. Daca ai tai ti-au luat garsoniera la Bucuresti(acum multa lume isi cumpara garsoniera/apartament in Bucuresti pentru copiii lor) te poti duce acolo direct fara sa mai stai pe ganduri si sa iti traiesti viata.
Nu este bine de loc ce ți s-au întâmplat, îmi pare rău pentru tine și sper că părinții tăi să realizeze că au greșit