|

Buna TPU, sunt in clasa a 11-a si dupa cum bine stiti, anul acesta dau simulare la Romana si Mate.

Sunt foarte speriata de acest lucru deoarece profa de mate a zis "ca le trece ca teza". Asta insemnand ca daca iau "4" la simulare, imi pune 4 in catalog sau cel putin asa am inteles eu, va rog sa-mi explicati ce inseamna expresia asta si daca profesorii chiar v-au pus notele in catalog sau doar ameninta ca sa invatam mai mult.In al doilea rand, nu-mi prea pasa de simularea in sine, deoarece este doar o simulare, nu un examen real cu atat mai mult ca-i in a 11-a si nu a 12-a. Sa-mi spuneti daca si voi ati gandit la fel.In al treilea rand mi-e frica de ce vor spune parintii mei (care sunt obsedati de asa ceva, oricum) cand voi lua, sa spunem, "4" la mate si 6 la romana, pentru ca iau treaba cu notele prea in serios si dupa aia imi tin o predica care ma scoate din sarite. Ce explicatii pot da in acest caz, daca acest lucru se intampla?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Simularea aia îți este de ajutor. Poți vedea la ce nivel ești în momentul de față. Dacă trec notele în calatalog nu ar trebui să îți pese. Importanță îi acorzi notei în sine, nu trecutului în catalog. Profesorii cred că așa o să învățați mai bine. Văd că ti-e frică de ce o să spună părinții. Mai ai puțin și vei fi majoră. Ar trebui să știi deja cum să înveți. Cum să îți planifici timpul fără gura părinților. Oricum, mai este un an până la partea nebunească. Deci o să ai tot timpul din lume să recuperezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Uite, sa-ti spun cum vad eu:
Notele, intr-adevar, sunt irelevante. Este, pe deasupra, o simulare timpurie.
Totodata, mi se pare foarte simplu de ajuns la un compromis aici: ce ai zice daca ai face efortul sa iei o nota cat-de-cat acolo totusi? Nu te duce chiar sa iei 4, sunt sigur ca esti in stare de un 7, 7 si ceva, cu un minim de bunăvoință.
Astfel părinții nu vor fi asa suparati, nu mai stai cu frica, ramai si cu ceva, faci ceva folositor si bine.

Tu trebuie sa intelegi un lucru despre parintii tai: pentru ei notele sunt importante pentru ca le iau drept rasplata din partea ta pentru munca ce o depun pentru tine.
Daca ei iti fac atatea placeri, fa-le si tu placerea asta, ia o nota mai buna ca sa le faci pe plac, sa fie si ei multumiti.
Notele nu reflecta inteligența, dar fa-o pentru ei. Cum ti-am spus, nu neaparat 10, dar sa nu se simta ei facuti de rusine, ca ei asa isi pun problema.
Un compromis de genul asta rezolva treaba cel mai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare profesor decide dacă trece sau nu notele în catalog
Notele nu reflectă inteligența unui copil, dar dacă părinții tăi sunt "obsedați" și nu înțeleg asta, atunci nu știu ce e de făcut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează