| chrystyna a întrebat:

Buna tuturor.Am si eu o nelamurire si sper ca aici sa gasesc pe cineva care sa imi explice mai bine cum e treaba cu facultatile la distanta.Eu de ex m-am inscris la o facultate de stat la ID,(pentru ca voi fi mai mult plecata din tara si o sa pot veni doar la examene), dar nu inteleg cum trebuie facuta plata. Mi s-a dat o foita cu contul pentru plata taxei prin mandat postal.Eu cum o sa platesc pana la urma, la banca, sau la posta? Si pentru cei care sunteti la forma asta de invatamant, manualelele cum le luati, le platiti tot voi, sau se includ in taxa? Si cursurile le gasiti pe net ca sa invatati? Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine! Dau si funda!

Răspuns Câştigător
| The Epic Fail Guy a răspuns:

Plata se poate face prin orice mijloc pe care ti-l pune la dispozitie facultatea respectiva. Nicio facultate nu iti va da carti in cuantumul taxei. Ceea ce platesti tu se numeste taxa de scolarizare. Ei iti pun la dispozitie biblioteca unde poti sa gasesti tot ce te intereseaza.

Cursurile se gasesc pe net sau la profesorii cu care faceti obiectul respectiv. Iti recomand sa cauti siteul oficial al facultatii si de asemenea forumul unde intra studentii, pentru ca acolo gasesti informatii de calitate.

Numai bine.

1 răspuns:
| Adina a răspuns:

Invatamantul deschis si la distanta (IDD) utilizeaza metode noi pentru a determina o flexibilitate crescuta a procesului de invatamant în ceea ce priveste spatiul, timpul, alegerea continutului sau a resurselor pedagogice.
Promovarea IDD se justifica prin potentialul acestuia de a realiza unele obiective generale ale invatamantului actual cum sunt:
- educatia permanenta,
- deschiderea spre societate.

Invatamant deschis (ca acces, durata si ritm) este o notiune preponderent strategica, punerea în aplicare se realizeaza prin decizie la nivel de politica educationala.
IDD-ul (distanta este între cadrul didactic si student în spatiu si/sau în timp) este o notiune predominant tehnica, implementarea ei apartinînd deciziei institutionale.

Caracteristici ale educatiei la distanta:

seprarea dintre student si profesor în timp si spatiu
utilizarea tehnologiei în scopuri educationale
asigurarea unei comunicatii în dublu sens
redefinirea cunoasterii legitime
o relatie pedagogica individualizata
caracterul activ si constructiv al invatarii
orientarea pe problema in invatarea la distanta.
Problema contactului spatiu/timp

Probleme pe care le poate rezolva educatia la distanta:

distanta fizica
probleme de timp si de programare
spatii disponibile limitate
înscrieri limitate sau dispersate
numar limitat de cadre didactice disponibile

Manualele nu sunt incluse in taxa...trebuie cumparate... dar se gasesc intrebarile pentru examene pe internet. dintre ele iti pica la examen doar o parte.