|

Buna! Verisoara mea este in clasa a 7-a si m-a rugat sa o ajut la o compunere despre invatatura( adica o compunere expresiva, figuri de stil, descriere despre cat te ajut invatatul in viata de zi cu zi, la scoala etc.) Eu chiar nu am nici o idee iar ea nu e prea buna la romana. Va rog frumos sa-mi dati si mie cateva idei. Si dau funda

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Foarte multa lume stramba din nas cand vine vorba sa invete ceva nou. Pentru ca asta pare sa te faca mai putin destept… Si, cum tu vrei sa pari intotdeauna cel mai inteligent, nu prea iti convine sa-ti pleci urechea la anumite chestii.

Numai ca noi ignoram un lucru… Din ziua in care ne-am nascut si pana in ziua in care murim invatam… E un proces constant. Chiar daca refuzam sa credem asta. Pe tot parcursul vietii ne insusim notiuni despre tot ce ne inconjoara, despre fiecare culoare, fiecare miros, fiecare material, fiecare persoana care interactioneaza cu noi. Fiecare om invata, in stilul lui, ce reprezinta viata, si ajunge sa aiba propriile convingeri, propriile sentimente si propriile experiente. De cele mai multe ori suntem subiectivi si nu privim lucrurile decat dintr-un anumit unghi… Poate ca am face un pas inainte daca am incerca sa analizam lucrurile din mai multe puncte de vedere. Adesea, conceptiile pe care ni le facem privind viata, iubirea, fericirea, sunt urmari ale experientelor pe care le-am trait… Nu sunt niste reguli universal valabile. Ceea ce invatam este interpretat diferit de fiecare persoana in parte.

Acum, chiar daca fiecare om invata de-a lungul vietii, nu inseamna si ca are o anumita educatie. Educatia reprezinta dezvoltarea facultatilor intelectuale, morale si fizice. Este acea parte a unei persoane care influenteaza gandirea si intreaga activitate pe care aceasta o desfasoara. Educatia este cea care influenteaza deciziile pe care le luam, actiunile noastre, gradul de obiectivitate cu care privim o anumita situatie, modul in care ne comportam in societatea in care traim, adaptabilitatea in fata unor situatii noi.

O persoana educata stie ca in fiecare zi are de invatat cate ceva din viata asta. Stie ca trebuie sa profite la maxim de ceea ce are… Stie cum e normal sa se poarte. Stie ca trebuie sa isi faca un rost in viata. Are aspiratii inalte, pentru ca gradul sau de cultura ii permite asta. Stie ca, inainte de a lua o decizie,...2004 - 2560 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns:
| a răspuns:

Cum ti s-a parut raspunsul meu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează