| Pîrvulescu_Camelia_1998 a întrebat:

vreau si eu sa stiu cam cat ar costa un tatuaj cu un citat?

1 răspuns:
| kar1GaNNN a răspuns:

1. marimea lui (exprimata in centimetrii patrati ). Calculul acestuia se face incadrand tatuajul intr-un dreptunghi si apoi determinand aria dreptunghiului in centimetrii patrati inmultind latimea cu lungimea ca in matematica elementara. Dupa a-ti aflat aria in centimetrii patrati, o imultiti cu pretul pe cm din site. Deci daca un tatuaj are 5cm latime x 10 cm lungime=50 cmpatrati. Si 50cmp x 3, 5 cmp(black and grey)= 175 de RON. Simplu nu! A-ti aflat singuri pretul tatuajului!


2. Complexitatea lui si orele de executie care implica executia acestuia. O ora de executie este intre 150-200 de ron /ora, depinzand de complexitatea lui. In Germania, Spania, Italia si alte tari, ora este 150 de euro iar in Statele Unite ale Americii este de 150 dolari. In Italia, la saloanele bune, centimetru patrat este 20 de euro adica 80 de ron, la noi este 3, 5 RON.
3. Locul de pe corp -acest lucru implicand dificultatea executiei tatuajului. (de ex pe coaste -se executa foarte greu iar timpul de executie este mult mai mare, iar pe spate mai usor)
4. Culoarea – daca este tattoo black and gray, color sau daca este cover up (acopera ceva vechi) – permanent black and grey 3, 5 ron/cmp, color 4 ron/cmp si cover up 4, 5 /cmp
5. Daca este semipermanent sau permanent- reamintesc preturile
-semipermanent (black and gray) -minim 250de ron ce depaseste de 40 cmpatrati este -7 ron/cmp
– permanent black and grey 3, 5 ron/cmp, color 4 ron/cmp si cover up 4, 5 /cmp
Deci astfel, la intrebare salonului Roxy Tattoo Design, ‘cat costa un tatuaj?’ vor intra in discutie cinci necunoscute.
La aceste cinci necunoscute se adauga necunoasterea de catre client a modelului ales si al complexitatii lui.

6. Atentie– scrisurile nu se calculeaza dupa centimetrii patrati ci dupa model, complexitate si marime.

In prezentarea salon de tatuaje (tattoo) Roxy Tattoo Design am pus preturile dupa centimetrii patrati, pe tipuri de culori si de asemenea dupa durata acestuia de viata (permanent sau semipermanet).
Sper ca am reusit sa raspund la aceasta intrebare pentru ca atunci cand veniti la un tatuaj sa stiti cum sa va ca calculati singuri pretul.
Mai este o necunoscuta in alcatuirea acestui pret, care v-o aduc aminte, pentru a intelege de ce uneori nu se pastreaza aceste calcule.
Uneori clientul vrea un tatuaj mic dar extraordinar de complicat implicand multe detalii. Astfel pretul la centimetru indica un pret mic, dar tatuatorul lucreaza 3 ore la el sau mai mult, dar clientul neavizat crede ca este mic si simplu si nu are experienta necesara sa stie cat dureaza sa executam acest lucru. Atunci pretul se ajusteaza dupa orele de executie.

Si acum reversul medalilei! De asemenea poate sa fie si un tatuaj gen tribal care dupa calculul centimetrilor patrati poate sa dea un pret foarte mare inmultind centimetrii patrati cu pretul pe centimetru patrat. Gradul de complexitate fiind mic se poate executa mai repede si atunci ajustam in jos pretul tatuajului dupa orele de lucru.

Mai multe la : http://www.roxy-tattoo.com/......ui-tatuaj/