anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna ziua TPU. Ma confrunt cu o problema. Am o prietena de ani buni (cam 5) si de fiecare data cand se cearta cu altii ma face pe mine in toate felurile. Intr-o zi s-a legat un om de ea, si aceasta a preferat sa ma injure, sa dea in mine si sa ma faca sa ma simt prost, in loc sa vorbeasca cu mine sa rezolvam problema. Am decis ca plec acasa si venise dupa mine, vrea sa stiu daca sunt bine, dandu-mi apoi mesaje "Ma duc si intru acolo daca nu vi in 2 minute" (e un loc mai ciudat cu oameni de tot felul, si era si noapte). Am mers dupa ea, si a zis ca ea merge acasa si ma lasase oarecum acolo. De obicei cand se supara pe mine pentru ca nu o ajut cum trebuie cu sfaturile, ma lasa singura. Am patit asta si intr-un loc public, a inceput sa urle la mine, si am fost nevoita sa imi termin sucul repede sa ma duc dupa ea. Aceasta crede ca parola de la conturi de socializare e un semn de incredere, si imi daduse parola ei cu scopul de ai o da si pe a mea, iar eu nu acceptasem sa i-o dau. Chiar nu ma intereseaza conversatiile ei cu a altora, si uneori chiar intrase si ea la mine si incepea sa le tasteze oamenilor cu care vorbeam (asta cand a avut parola). Am renuntat incet incet sa mai ies cu alte persoane pentru a nu se simti ea prost, nu imi spunea direct ci nu ii prea convenea. In urma cu mai mult timp ma pusese sa renunt la o prietena a mea foarte buna, si acum chiar regret. Acea prietena imi spusese "nu e bine sa fii ca si catelul ei, dar este alegerea ta". Recent trecuse peste o dezamagire, i-am dat sfaturi si etc, nu puteam sa ma intalnesc cu ea (aveam un eveniment de familie important) dar i-am dat sfaturi prin mesaje, asa cum am putut si tot ce am primit inapoi a fost "esti proasta" si alte jigniri de genul. Chiar nu mai suport situatia, si mi s-a cam umplut paharul. Cand i-am dat vestea ca as dori sa nu mai fim prietene, mi-a zis sa-i sterg numarul si sa o blochez, iar ea facuse acest lucru dupa ce ma sunase si imi plangea. I-a zis prietenului ei ca se taie si etc, si acesta a venit la mine si mi-a spus. De 2 zile ma bombardeaza cu mesaje de genul "Sa nu uiti ca exista o persoana care tine la tine", " imi e dor de tine". Avem un prieten comun si acesta ma intreaba pe mine ce fel de prietena sunt ca fac asa, si ca nu mai ii dau o sansa? I-am dat multe sanse, chiar ma enervasem ca ieseam si ea prefera sa vorbeasca cu altii, si cand i-am facut reclamatia aceasta mi-a zis cu o oarecare ironie "Nu ti se pare normal sa raspund din cand in cand?". Tot acest prieten comun se leaga de chestii "dar ea te-a ajutat cu aia si aia" "chiar vrei sa uiti toate amintirile bune?" Da, nu voi uita, ma invatase multe, si eu pe ea, dar simt ca nu mai pot continua aceasta prietenie. Astept si parerile voastre, poate a-ti trecut prin astfel de momente in viata, stiu ca oarecum ar fi un fel de santaj sentimental, dar nu sunt sigura daca e (ea neaga acest lucru), si cum as putea depasi acest moment? Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| William a răspuns:

Uau ce oameni sunt pe Pamantul asta (si tu si ea). Daca eram in locul tau ii dadeam eject din prima secunda si nu mai vorbeam cu ea niciodata. Nu inteleg de ce o tolerezi cand ea ori e invidioasa pe tine ori e nebuna. Un om normal nu are toane din astea. Iti recomand sa rupi relatia cu ea, sa nu mai vorbiti niciodata si o sa vezi ca vei fi mai fericita. Inca un lucru, blocheaz-o pe Facebook, schimba-ti parolele si blocheaza-i numarul de telefon (sunt aplicatii care iti dau voie sa blochezi numere de telefon). Daca nu gasesti tu zi-mi ca iti dau eu cateva.

| Kis_Iuliana_1983 a răspuns:

In primul rand te felicit si te admir pentru rabdarea de a fi prietena a unui astfel de "vampir energetic".
Eu cred ca tu deja ai ajuns la concluzia potrivita.
Prietenului comun explica-i ca in povestea asta tu esti victima si ca nu mai poti accepta sa suporti consecintele faptelor altcuiva.
Mai incearca inca o data sa discuti totul pe sleau cu asa-zisa prietena si arata-i concret, cu exemple, cat rau ti-a facut. Si mai intreab-o daca a ea mai stie pe cinevat care sa-i fi suportat toate toanele, cum ai facut tu.
O alta posibilitate ar fi sa raresti atat de mult intalnirile si conversatiile cu ea, incat o destramare a prieteniei sa vina de la sine. Va fi f. greu la inceput, caci ea e insistenta si yu ai prea mult bun-simt. Insa odata ce vei reusi, va fi mai usor sa continui. Fi rece, distanta, mai spune-i ca parintii tai au inceput sa te tina mai din scurt. Mai gasesti tu pretexte.
Elibereaza-te, ca ai suportat destul! Meriti mult mai mult de-atat!