| random1620 a întrebat:

Ce as putea sa fac in cazul in care nu-mi mai suport tatal?

Adica el alcolic, si de fiecare data se i-a de mine din cine stie ce motive ilogice si repetitive. Pe langa faptul ca e enervant, mai e si insuportabil.
Mentionez ca parintii mei sunt divoratati (si evident eu locuiesc cu el)
Am incercat de mai multe ori sa vorbesc cu el in privinta asta dar cu frumosul nu merge. (pur si simplu nu vrea sa asculte, sau sa ma inteleaga, se comporta ca un copil mic, si se crede superior doar pentru ca stau in casa lui). Noroc cu liceul ca altfel as fi turbat
Mentionez si ca nu sunt major ca sa pot pleca

Astept solutii

PS: Sinuciderea e o idee despre care mai am de dezbatut, deci vreau altele idei

5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Muta-te cu mama ta!

| random1620 explică (pentru Jassmina):

Din pacate, nu am mai tinut legatura cu ea de multi ani (ghici din cauza cui)

| Jassmina a răspuns (pentru random1620):

Este mama ta si poti sa-ti calci pe inima si sa o cauti, mai ales ca ai mare nevoie de ea.

| Teo29 a răspuns:

Muta-te la mama ta sau la o alta ruda pentru o perioada de timp

| Dintrebare a răspuns:

E o situatie complicata intr-adevar. Inteleg ca el este un caz pierdut cu care nu se poate discuta constructiv. Iar cu mama nu ai o relatie. Nu stiu daca ar fi o alternativa sa o cauti pe mama ta. Probabil ca daca si-ar fi dorit sa fie prezenta in viata ta, ar fi fost. Ce poti face tu in situatia asta ar fi sa incerci sa te focusezi pe tine. Nu stiu cati ani ai, dar ai putea sa iti gasesti un job (part time daca esti student). Daca esti minor, atunci varianta asta cade. Dar ai putea sa te impli intr-o activitate sportiva, la un club sportiv din orasul tau. Ziceai ca se comporta ca un copil mic. El este de fapt un copil mic din punct de vedere emotional. Nu isi asuma responsabilitatile si asa mai departe. Asa ca nu are rost sa mai incerci sa il luminezi sau sa ii explici chestii pentru alea sunt limitele lui. Tot ce poti face e sa te focusezi pe tine si pe viitorul tau. Nu lua in calcul sinuciderea. Esti un baiat destept si bun care are ghinionul sa traiasca intr-un mediu toxic. Tu trebuie doar sa te informezi si sa iti construiesti un psihic tare ca sa poti sa faci fata situatiei in care te afli. Incearca sa cauti sa citesti pe teme psihologice. Dupa ce o sa inveti lucruri o sa intelegi mult mai bine de ce si tatal tau se comporta asa si nu o sa mai iei personal comportamentul lui. El este un om bolnav, slab. Sper ca mesajul meu sa fie util chiar daca nu pot veni cu o solutie cu adevarat salvatoare.