| RoxanaElena007 a întrebat:

Ce pot sa fac daca mama nu mă lăsa să fiu ca alte fete? De exemplu îmi alege ea hainele, am voie doar cu parul in coc sau coadă(mi-a zis că doar dacă mă tund scurt mă lăsa cu el despletit, dar eu nu vreau) și nu înțelege că eu nu mai am 5-10 ani și am 14 iar poate eu vreau sa fiu ca alte fete de vârsta mea... Nu mă lăsa să mă plimb pe afara iar daca sunt afara nu pot sa merg nicăieri fără ea..Chiar și azi in prima zi mi-am luat bullying de la colegi. Câteva sfaturi?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| eckblume a răspuns:

Mama ta e tipul parintelui hiperprotectiv, genul de parinte care provoaca mai mult rau decat bine.
Mai incearca tot prin vorba buna sa ii explici ca ai propriul stil vestimentar. Spune-i ca vrei sa ii alegi si tu hainele, sa fiti chit.
Cum sa te lase doar cu parul coada sau coc? E absurd! La scoala oricum poti sa il lasi desfacut, apoi sa il prinzi la loc.
Spune-i ca vrei sa incepi sa fii independenta. Asta nu inseamna ca esti obraznica. E un drept al tau sa ii spui ce ai pe suflet. Nu poate fi mereu langa tine cand ai de luat o decizie. In timp comportamentul ei te va afecta in relatiile cu ceilalti.
Vorbeste cu altcineva din familie sa o imbuneze pe mama ta. Sa ii explice altcineva nevoile tale.
Cat timp esti cuminte, ai comportamentul exemplar nu are de ce sa isi faca griji.
Deja au inceput cu hartuiala, of. Sa nu mai taci, spune ce te deranjeaza. Daca te inchizi in tine nu faci decat sa aduni supararile iar cand vor fi prea multe vei ceda emotional.

5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Inscrie-te la un sport si scapi de mama, fiind nevoita sa pleci zilnic dupa ore la antrenament, unde mama nu va veni cu tine.

| LovedbyGrace a răspuns:

Te înțeleg... Nici pe mine mama nu mă lăsa cu părul desprins. Și mi-era o ciudă... happy Cred că cel mai bine ar fi să vorbești cu ea și să o faci să înțeleagă că te simți un pic sub presiune, că se râde de tine la școală și că ai dori să rămână în veghere, însă nu chiar atât de vizibil pentru ceilalți, ci puțin mai din umbră. Sunt sigură că mama ta îți vrea doar binele, de aceea te ține atât de din scurt, însă trebuie să își dea seama că dacă este prea proiectivă îți va face, indirect, mai mult rău. Ai răbdare cu mama ta.

| RoxanaElena007 explică (pentru LovedbyGrace):

Aici ai dreptate, dar poate odată mă ascultă și înțeleg că pot lua decizii singura(plus că i-am mai zis și m-a certat)... Nu vreau sa pară că imi urăsc părinții dar am o vârstă, nu mai sunt foarte mică. Acum nici să își imagineze că prin asta mă refer la chestii neadecvate, doar mai decente pentru vârsta mea happy

| Crescent a răspuns:

Ar trebui sa o faci sa inteleaga ca nu mai esti asa mica. Poti sa alegi singura cu ce sa te imbraci si cum sa iti lasi parul.
Vorbeste cu tatal tau sau o alta ruda si spune-le sa incerce ei sa vorbeasca cu ea, asta daca nu merge la tine.

| RoxanaElena007 explică (pentru Crescent):

Tata și restul rudelor nu sunt atât de stricti dar până la urmă îi înțeleg, inca nu sunt majoră să fac chiar ce vreau eu... Probabil că o să mă înțeleagă o dată... Poate când o să intru la liceu nu va fi chiar atât de strictă (poate își va da seama că nu mai sunt că sora mea de 8 ani și pot lua și eu decizi) happy