Depinde in ce clasa esti. Probabil ca acum ai intrat in a 9-a, nu-i asa? Poate ca nu se poate realiza transferul atat de rapid. In plus parintii tai poate vor pentru tine ce-i mai bun si asta inseamna in viziunea lor chiar si efortul financiar presupus la un liceu de fite. Eu am fost in situatia lor. As fi vrut sa o conving pe fiica mea sa mearga la cel mai prestigios liceu din oras, dar ea a preferat sa fie la Second best pentru ca era mai aproape de casa, pentru ca colegii nu erau asa de plini de ei si profesorii se purtau mai firesc. In tot cazul eu nu am reusit sa o conving, dar nici nu m-am straduit prea tare, pentru ca am crezut ca este decizia ei, este vorba de viata ei si in viata ne este mai usor sa traim cu hotararile noastre decat cu cele impuse de altii, oricat de binevoitori ar fi ei. Pana la urma s-a dovedit ca desi ea a ales bine si a fost mai aproape de casa a avut nevoie de meditatii si ore in particular ca si cand ar fi mers la celalalt liceu. Dar a fost ea mai multumita, a invatat si nu s-a plans niciodata de alegerea ei. Poate ca ar fi bine sa subliniezi acest lucru mamei tale, adica ca vei invata si daca vei fi la alt liceu si va ajunge sa fie mandra de tine.
In rest, colegii tai pot sa fie la fel de precauti fata de tine cum esti tu fata de ei. Poate ca unii dintre ei se cunosc si s-au format deja niste grupulete. Gandeste-te ca probabil acest lucru s-a intamplat deja si la alte licee, la alte clase. Poate ca ar fi bine sa te gandesti. Eu iti spun, din propria experienta, ca vei fi nevoita sa inveti la fel de mult oriunde te-ai duce, daca vrei sa mergi undeva la studii mai departe. Colegii de liceu, desi par ca iti ocupa universul la un moment dat, raman undeva in amintire pentru restul vietii (daca sunt buni) sau sunt complet uitati daca nu-ti plac.
Eu stiu prin ce treci pentru ca nici eu nu mi-am putut convinge mama sa nu ma dea la specializarea pe care am urmat-o in prima treapta de liceu. A fost oribil si nu mi-a placut aproape nimic in afara de unii colegi. Dupa ce am schimbat profilul am fost mai multumita, dar nu mai eram atat de legata de colectiv (cu ceilalti fusesem colega din generala). Am castigat ceva, am pierdut altceva. In final a fost bine.
Iti doresc sa iti gasesti cuvintele pentru a-ti lamuri mama sau daca totusi nu reusesti sa incerci sa vezi bine si bune intentii in jurul tau, sa faci tu primul pas, zambind colegilor tai noi. Iar la invatat sa stii ca asta e cam la fel oriunde te-ai duce. Gandeste-te ca inveti pentru tine, pentru reusita ta, ca profesorii sunt acolo doar pentru ca sa te ajute.
Pai... la inceputul anului se fac transferuri de obicei, sau macar la inceput de semestru. dar cum ai intrat tu in... opozitie cu colegii tai? daca esti nou venita in liceu, da-ti o sansa si tie, da-le si lor o sansa. mai ai rabdare, timpul le rezolva pe toate.
memeromania77 întreabă: