| LovedbyGrace a întrebat:

Cum înveți să te consumi doar pentru lucrurile care contează cu adevărat și nu pentru toate nimicurile mai mult decât este necesar?
Am avut problema asta de când mă știu și încă îmi afectează bucuria de a trăi. Sunt sigură că o să mă îmbolnăvesc dacă mai continui așa...
Ce să fac să mă doară și pe mine în cot? Help! big grin

13 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

O reteta miraculoasa pe care majoritatea celor care ne consumam repede si din orice o cautamwinking nu cred sa existe vreo formula dar cine stie poate cineva cunoaste ceva.

| Mosotti a răspuns:

Nu poti sa inveti! Asa esti tu si simti una, rational degeaba vrei sa nu te consumi, deci adapteaza-te cu asta, evita situatiile cat poti, care iti fac rau. Asta se simte nu se invata.

| Ineys a răspuns:

Gasesti o pasiune si cand te necajeste ceva, ai cu ce sa iti omori timpul.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Trei-patru saptamani trebuie sa iti amintesti sa iti impui un comportament dorit. Dupa asta, devine rutina.

| Dana2103 a răspuns:

Simplu. Realizezi ca nu are de ce sa te intereseze parerea unui necunoscut intocmai ca nu l cunosti si nu stii ce i poate capul
Si inveti sa ti pese de parerea celor care chiar conteaza.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Nu ştiu dacă putem învăţa asta fără de oarecare întâmplări. De exemplu, învăţăm să avem răbdare în urma unor supărări/necazuri/suferinţe repetate. Probabil şi cu indiferenţa e la fel.

| Helper07 a răspuns:

Iubeste te. Daca te consumi pentru lucruri de nimic probabil esti prea dura cu tine. Poate n o sa recunosti, dar subconstientul tau o stie. Faptul ca te ingrijorezi pentru astfel de lucruri nu cred ca e problema, ci poate fi un simptom al adevaratei probleme, rezolvand adevarata peoblema, vei rezolva si cu simptomele ei. N ai nevoie de cineva care sa-ti dea mura n gura, daca vrei sa te faci mai bine trebuie sa ti rezolvi singura problema, doar asa te maturizezi iar problema este incheiata complet, pentru ca adevarul e ca omul are toata puterea de a se schimba singur.

| Sekim a răspuns:

Nu poți să schimbi omul cum vrei tu, nu pe subiectul asta. Singurul mod posibil ar fi sa te schimbi involuntar, când suferi constant și creierul realizează unele chestii te schimbi involuntar. Oamenii buni nu sunt prosti, doar cred că toți au o inimă bună. Fiecare om e special în felul lui, daca excelezi in asta, ești un om bun, de ce sa schimbi asta? Așa sunt și eu.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Intreabate "De ce?" Trebuie sa existe un raspuns, odata ce l afli, arunca l la gunoi si descopera o noua cale de a trai.

| Onisim10 a răspuns:

Sa te gandesti inainte sa faci un lucru, daca merita acel lucru.

| AlexValentinn a răspuns:

Am sa-ti scriu eu solutia cea mai eficienta, dar in acelasi timp destul de grea. E cam greu de explicat dar sper sa intelegi. Iti dau un exemplu, tu daca vrei ca atunci cand lovesti cu pumnu intr-un perete sau ceva material dur sa nu te doara, pur si simplu, incepi si lovesti cate putin cate putin pana cand acea zona se obisnuieste cu durerea si intr-un final, daca vei lovi peretele la aceeasi intensitate nu te va mai durea deloc, va trebui sa lovesti si mai tare ca sa te doara. Sper ca ai inteles exemplul. Ca sa te doara in cot de aceste nimicuri, trebuie sa traiesti anumite experiente dure care iti vor schimba mentalitatea, iar deabi atunci nimicurile chiar vor fi nimicuri si de la sine nu te vor mai deranja. Dar mi se pare ciudat, cum de sunt nimicuri daca tie iti afecteaza bucuria de a trai? Nu sunt nimicuri, pentru tine sunt chestii importante, ca daca ar fi nimicuri nu te-ar deranja. Umbla cu diferite persoane, cunoaste lume noua, fa chestii wow, incearca si "greul" vietii sa zic asa, ca fara el nu evoluezi si o sa fie altceva. Nu stiu daca ai inteles tot ce ti-am zis, dar macar am incercat.

| BecSpart a răspuns:

Am invatat sa ma doara in franzela de chestiile neimportante si sa ma axez pe drumul meu...nu e mare lucru. Trebuie doar sa te transformi in psihopathappy