Incearca sa fii sociabila, sa nu te izolezi, sa stai retrasa. Fii un pic mai tupeista, mai curajoasa. Incearca sa-ti castigi increderea in tine si-o sa vezi ca totul o sa fie bine. Mai bine sa experimentezi mai multe, decat sa stai in casa singura. Si eu am avut pb asta, cand incercam sa vorbesc, ma pierdeam, uitam totul. Dar, am devenit mai tupeista si uite, ca s-a rezolvat!
Nu, fii mai increzatoare, lasa emotiile deoparte ca erai pentru un job, nu la intalnire.pa
Incearca tehnici de depasire a emotiilor puternice. Pentru aceasta, concentreaza te asupra locului corporal unde simti emotia (spre exemplu in stomac sau in burta). Apoi incearca sa reduci simptomele fizice. Concentreaza te asupra respiratiilor. Cand esti emotionata probabil vei constata ca respiri mai rapid. In aceste momente respira adanc si rar, ar trebui sa iti mai calmezi emotiile. Citeste carti despre comunicare, tehnici de comunicare. Astazi s-a acordat mult interes acestor subiecte, ai de unde sa va documentati.
Imagineazati ca nu e nimeni in sala ...asta am facut eu in clasele I-IV la un spectacol de la clubul de dans. sau la spectacolul organizat de profu de muzica de ziua scolii ( la teatru luceafarul )si toti din scoala erau prezenti
Imagineaza-ti, in secret bineinteles, ca toata lumea e acolo "unde si imparatul de duce pe jos"! Ai sa vezi cat de caraghiosi sunt toti si cum te va pufni rasul si-ti vor trece toate emotiile. Eu folosesc tehnica asta de prin clasa a v -a de cand m-a invatat si pe mine cineva mai mare. Acum am la randul meu copil si tehnica m-a ajutat foarte mult, in special la interviuri. Ai grija insa sa nu te gandesti prea mult timp la asta pentru ca te va apuca rasul si atunci cand nu trebuie, adica fix in timpul interviului; iti dai seama cum e ca intervievatorul sa realizeze ca "razi de ce iti aduci aminte "? Am avut colegi pe care i-am invatat si au iesit cu buzele vinete din biroul directorului pentru ca nu se mai puteau gandii la altceva! Asa ca, fii cu bagare de seama, nu exagera!