Poti face gogosi cu iaurt, se fac repede si usor.
Ai nevoie de:
200 g iaurt
150 g faina
1 ou
1 varf de cutit coaja de lamaie
4 linguri zahar
1/2 de lingurita praf de copt stins
un praf de sare
3 linguri zahar pudra
1 zahar vanilat
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
1)Intr-un bol se amesteca iaurtul cu oul, zaharul, sarea, coaja de lamaie dupa care se pune faina si praful de copt. Compozitia arata ca o smantana foarte groasa.
2)Se incinge uleiul la foc mediu-mare. Se ia compozitia cu o lingurita si se pune in uleiul incins. Se lasa cateva minute pana se prajesc, colorandu-se usor in maro. Se tavalesc calde in zahar pudra, eventual amestecat cu putin zahar vanilat. Se servesc calde.
Spor la gatit! ![]()
O zi buna!
Gogosi Pripite (fara Drojdie)
Ingrediente
4 oua, 2 pahare apa(lapte), 1 ½ lingura unt, 2 pahare faina, 2-3 linguri zahar(dupa gust), zeama de la ½ lamiie, 1 praf de sare, ulei pentru prajit
Preparare
Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura(aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se amesteca pina cind compozitia incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de lamiie si 4 oua frecate dinainte cu zaharul. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingura unsa cu grasime se ia din compozitie si se pune in cratita cu grasime bine infierbintata. Se lasa pina se rumenesc Se presara fiecare gogoasa cu zahar pudra vanilat.
Faci alualtul din:faina un ou zahar putin zahar amestecy sau cu micsarul dar sa iasa putin gros pui 2 oua pui 315 grame faina sau mai mult putin sau mai putin zahar doar putin si le poti face cu glazura de cacao