|

Cum se obtine zaharul?

VREAU PE SCURT! in 4-5 randuri!

funda!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Uite pe scurt in 9 minute:
Http://www.youtube.com/watch?v=MIgavNuBRRA
Sau:
ZAHARUL:Pentru obtinerea zaharului, sfecla de zahar se spala, se taie, iar prin operatia de difuziune se extrage zaharoza, cu apa calda la 60-70 grade Celsius, in contracurent.Solutia de difuziune contine 15-18% substanta solubila, din care 13-15% zaharoza si 2-3% substante nezaharoase.Solutia de difuziune se trateaza cu apa de var, cu un continut de 1, 5-2, 5% hidroxid de calciu, la temperatura de 85-90% grade Celsius.Aceasta faza a procesului tehnologic poarta de numirea de DEFECARE.In urma tratamentului cu apa de var, substantele nezaharoase precipita, iar proteinele se coaguleaza. Zaharoza, reactioneaza cu hidroxidul de calciu, formand zaharati de calciu si solubili.Pentru a se preveni invertirea zaharozei in glucoza si fructoza, concomitent cu tratamentul amintit se neutralizeaza substantele acide.
Solutia rezultata in faza de defecare se filtreaza, pentru separarea substantelor precipitante. Urmeaza saturarea solutiei de bioxid de carbon care descompune zaharatul de calciu in zaharoza si carbonat de calciu.
In scopul decolorarii siropului si pentru prevenirea proceselor de fermentare, urmeaza sulfitarea.In aceasta faza substantele coloidale precipita sub forma de sulfati.Prin evaporarea in vid, solutia rezultata, in urma procesului de sulfitare, dobandeste o concentratie de 60-65% zahar.
Cristalizarea zaharului s obtine prin concentrarea in aparat de fierbere sub vid la temperaturi de 70-90% grade Celsius. Urmeaza centrifugarea, rezultand zaharul tos brut si melasa.
Cristalele de zahar obtinute sunt de culoare galbena, cu gust marui si miros caracteristic, datorat substantelor solubile nezaharoase.Pentru indepartarea acestor substante, cristalele de zaharse spala cu apa calda, iar soluita obtinuta se introduce la concentrarea si recristalizarea.Albirea cristalelor de zahar se realizeaza prin tratarea cu carbune activ si fierbere.
Pentru obtinerea zaharului rafinat se aplica o noua centrifugare...2012 - 2020 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Te duci la magazin
2. Iei o punga de zahar
3. Platesti 5-6 lei
4.Il aduci acasa
5. Acesta este al 5-lea rand

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din trestie de zahar sau sfecla de zahar trimisa in fabrici:p

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează