|

Cum se scapa de timiditate?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut! In teorie raspunsul este destul de simplu.

Pentru a scapa de timiditate trebuie sa faci exact lucrurile de care iti este teama. ex. Iti este teama sa vorbesti cu fete/baieti? Te duci si vorbesti cu cat mai multi/e baieti/fete, tot felul de baieti/fete!

Astfel te vei desensibiliza fata de acest subiect, vei vedea ca nu se intampla nimic daca vorbesti cu baieti/fete (ba mai mult, sunt sigur ca unii/ele te vor gasi dragut/a) iar in cel mai rau caz te vor respinge.

Guess what? In viata vei fi respins/a de foarte multe ori! Cu cat inveti sa treci mai repede peste respingere si esec, cu atat vei deveni mai increzatoare/increzator in fortele proprii si vei avea mai mult succes in tot ceea ce faci!

Cand eram mic, eram atat de timid cand veneau invitatii la noi acasa, fugeam in camera mea si ma ingrozeam la gandul ca ma va chema mama sa ma prezinte acestora... acum ma duc si vorbesc cu straini fara cea mai mica jena!

Acum nu stiu exact fata de ce esti timid/a dar eu cred ca tu poti face acest lucru!

In teorie este simplu. In realitate stiu ca este extrem de greu dar poti sa o faci! Daca te simti confortabil/a, spune-mi de ce anume te temi si iti pot sugera o modalitate de a trece mai usor peste.

Succes!

Cu drag.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Facand exact lucrurile de care te temi, o sa vezi ca-ti ies si o sa scapi. Timiditatea e de fapt frica de nou si necunoscut, in mare de oameni si apare cand n-ai avut suficient contact cu ei. Asa ca include-te in cat mai multe contexte care te obliga sa socializezi si o sa scapi de asta pana la urma. Eventual lucreaza si la lucruri ce tin de comunicare, limbajul corpului etc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Să analizezi de ce te temi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incerci sa intrii in vorba cu prietenii mai des, vii si tu cu noi propuneri de jocuri, de activitati, invata sa socializezi mai mult cu oamenii pe care ii cunosti, poate vei cunoaste mai multis si de aici totul vine de la sine...dar nici prea multa energie nu e buna...invata sa-ti gasesti echilibrul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e de ajuns sa-ti stii temerile...trebuie sa iveti sa treci peste ele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează