Întrebare recomandată | Hadarag_Eusebiu_2000 a întrebat:

Cum as putea sa-mi inving emotivitatea?

Răspuns Câştigător
| Sophieka a răspuns:

Buna

Este greu la inceput, ce nu e greu la inceput? In principiu, totul e greu la inceput, iar teama de necunoscut sau in cazul in care am avut vreo experienta neplacuta / trauma cu ceva sau cineva, daca trebuie sa dam fata in fata din nou cu acel ceva, teama poate fi coplesitoare.

Emotivitatea o vei invinge prin multa practica...Si psihica si fizica.
Sunt meditatii pe net / carti pe net sau in librarii despre inteligenta emotionala, cum sa invingi teama, sunt practici pe internet pe care sa le utilizezi si mai sunt si psihologi.

Apoi partea a doua, cea mai importanta, este practica reala...Te pui sa socializezi cate putin, cate putin, sa spui ceea ce simti, ceea ce consideri, sa iti dezvolti opiniile... Putin cate putin, pana cand, prin practicare, vei vedea si te vei obisnuii sa intri in "normalitatea naturala" care ar trebui sa fie fara rusine, fara frica de a socializa, fara frica de a ne exprima emotiile, opiniile, stilul vestimentar, aparenta fizica etc.

Vei reusii, dar trebuie sa iesi in lumea reala, sa lasi internetul, telefonul, persoanele care sunt toxice sau care nu te ajuta sa te dezvolti si sa fi tu.

8 răspunsuri:
| MrSpooky a răspuns:

Este destul de greu, amice! Totusi, depinde foarte mult la ce te referi prin "emotivitate"... Esti o fire sperioasa, timida, plangacioasa(simti nevoia sa plangi din anumite chestii?), etc.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți învinge. Poți ajunge să îți controlezi emotivitatea excesivă, reactivă, prin exercițiu. Se începe cu exerciții de concentrare asupra actului respirației.

| Frank51 a răspuns:

Nu poți face asta. Este o trăsătură de personalitate dobândită. Poți doar să te obișnuiești și să te accepți. Desigur, poți să pari că nu ești emotiv, dacă mental îți tot impui asta, dar la un moment dat când apare o întâmplare negativă ai să rabufnești.

happy Am fost și eu cândva timid și emotiv big grin De ce nu îți place să fii așa? happy Nu e nimic rău în asta. Din poza de profil, arăți o persoană încrezătoare. big grin

Emotiv happy
Care se referă la emoție sau la afectivitate; afectiv, emoțional. Care se emoționează ușor; sensibil, impresionabil. big grin

Dacă urăști să fii așa, vei deveni ceea ce vrei să fii, happy dar cel mai probabil, mai rea.winking Eu zic să ramâi așa cum ești. Funda? big grin

| Antiexemplu96 a răspuns:

Buna!
Iesind in lume, cunoscand mai multe persoane usor usor vei trece peste.
Ai sa vezi totul va fi bine.

| Tito97 a răspuns:

Stabilindu-ți o serie de principii și granițe în relația cu cei din jur. Dacă ai 18 ani, caută-ți un loc de muncă, i-ați mașină, fă-ți relație și pune-te pe direcție cu viața. Setează-ți obiective. Fii mai hotărât prin modul de a fi, gândi și acționa. Vei depăși timiditatea pe nesimțite.

Întrebări similare