Da, dar poti sa-ti cumperi si online daca ai un card bancar. Dar totusi te intreb, de ce ai lua bilet dinainte? Pe tren mereu vei gasi locuri libere nu e ca la avion, deci nu vad rostul! Plus ca daca ti se schimba programul sau intervine ceva, banii nu ti-i mai da inapoi, asta ca sa stii! Iti iei bilet in ziua cand pleci, e cel mai bine asa!
Si pot in ziua aia sa iau si pentru intors? In momentul in care cumpar pentru dus
Binenteles! Poti sa ceri bilet dus/intors pentru aceiasi zi sau intors pentru ziua cand vrei dar nu mai mult de 1 luna din cate stiu...
Adica ce nu mai mult de 1 luna?
Intorsul nu trebuie sa depaseasca termenul de 30 zile! asa stiu eu dar s-ar putea sa ma insel, nu sunt sigur...
Si la hotel daca va trebui sa stau cazat trebuie sa ma duc sa imi dea camera numai atunci cand am nevoie, nu? Nu inainte
Poti merge oricand la hotel sa-ti rezervi camera dar din clipa in care ai rezervat-o o platesti! Si binenteles plaresti cat timp ai nevoie de acea camera, o poti plati pentru 1 zi sau petru 1 an etc.
Si nu esti obligat sa stai in camera dupa ce ai platit-o, tu poti merge la trebuirile tale si te intorci ori de cate ori vrei in acea camera! Dar intai mergi sa vezi unde este acea camera, ca atunci cand te intorci sa nu cauti... de obicei iti arata unul de acolo dar nu la toate hotelurile, oricum daca nu iti arata iti explica unde este, iar tu mergi si vezi, eventual iti lasi lucrurile acolo de care nu ai nevoie sa nu le cari cu tine.
Nu se intampla niciodata sa nu aiba camere?
Ba da, dar daca la unul nu are cauti altul! De acasa pleci in plan pentru 2-3 hoteluri iar din 3 sigur gasesti la unul... Sau iti rezervi de acasa de pe internet la hotelul la care doresti dar trebuie sa platesti cu un card bancar! Poti rezerva o camera dinainte pentru ziua sau zilele de care ai nevoie!
E cel mai nesigur asa. Pentru ca mie mi s-a intamplat de 2 ori sa nu am loc in trenul vrut de mine cand cumparam bilet in ziua respectiva. Eu imi cumpar biletele cu minim 11 zile inainte. Ca iti da si reducere. Programul nu se schimba si nu poate interveni nimic. Trenurile merg nonstop pe acelasi program. Doar in cazurile unde sunt accidente feroviare, pot aparea modificari, insa in rest nu ai treaba.
Acum e ok daca cumpar bilet? Ca pe 26 trebuie sa ma duc
Poti sa-ti cumperi si din aplicatia cfr calatori bilet. Si il ai direct primit in mail si in aplicatie.
Si da, poti sa iti cumperi bilet si cu 11-15 zile inainte. Daca le cumperi cu minim 11 zile inainte, ai si ceva reducere la ele.
Si totusi e ok si daca iti cumperi mereu in ziua respectiva?
Ai sanse sa nu prinzi loc.
Dar nu sunt prea mari sansele astea, nu?