|

Dau bacu la anul si mi-e frica de proba orala deoarece am anxietate sociala si nu pot sa-mi exprim bine gandurile. Daca vi s-a mai intamplat sa-mi spunteti cum ati trecut peste.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii ca vei primi un subiect, vei merge in banca un timp de 10-15 minute-cred, timp suficient in care iti poti schita ideile principale. Abia apoi vei expune oral subiectul. In al doilea rand trebuie sa stii ca profii nu vor sa bage pe nimeni in incurcatura, ca au vazut muuuuuulti elevi emotivi si ca stiu cum sa-i indemne sa faca fata cu brio acestei probe.
Ca sa treci cu bine, trebuie sa te concentrezi pe timpul in care tu vei scrie pe hartie ceea ce stii. Sa atingi toate punctele necesare si sa ai argumente. Inainte de a vorbi, tragi aer adanc in piept si nu-ti dai voie sa te inmoi, ci pornesti cu curaj sa expui. Priveste o persoana din comisie care iti pare a fi mai simpatica sau, daca nu poti, uita-te peste crestetul celor din comisie. Curaj, mai draga, va fi floare la ureche!

| explică (pentru crud):

Ce dragut, multumescccc mult, apreciez raspunsul tauhappy SI EU CARE SUNT LA PEDAGOGIC SI PREDAU IN FATA COPIILOR. mi e frica sa merg la oral rolling on the floor) mi se pare asa amuzant vai de capul meu. in acest caz nu pot decat sa rad, nu sa plang. oricum am emotii sa predau si in fata lor si in spate sunt si profesori, dar totusi e pregatit de acasa tot. sper sa privesc altfel situatia in a 12-a

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Anxietatea socială este o boala si se urmează tratament pentru asta. Mergi la un consult psihiatric! Antidepresivele pot anihila emoțiile.

| explică (pentru Donsavas):

Nu mi-ar veni sa ma duc la o persoana necunoscuta sa mi zic probleme, desi stiu ca e psiholog/psihiatric si e acolo pentru binele meu.
Nu stiu sigur daca e axietate sociala, dar sigur stiu ca mi-e rusine sa nu zic ceva gresit, sa ma judece oamenii sau sa rada de ce zic. Imi pasa prea mult de parerea lor desi stiu ca n-ar trebui laughing

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,cam asa se manifesta anxietatea socială. Oamenii iti provoacă prea multe emoții.