| Mimmiy a întrebat:

De 1 an am inceput sa ma tot cert cu mama. Am intrat in clasa a9a intr un alt colectiv, la o scoala mai cu pretentii dar destul de buna. De atunci pana acum mama se tot ia de mine, ba nu ma lasa sa ma machiez, chit ca imi spune cateodata "Mai da-te si tu cu ceva pe fata aia palida", spune ca sunt o obsedata de haine, ca sunt irascibila si ma mai face si proasta si in alte feluri cand fac mici greseli. sparg o farfurie de exemplu. Nu ma lasa sa ma frizez cum vreau eu, drept adica, nu ma lasa sa stau pana la 10 afara, nu ma lasa sa ma duc cu fetele la cumparaturi, mereu se ia de mine, se supara cand ii dau replici ..ma enerveaza. Nu beau, nu fumez, iau note bune la scoala, nu ies cu baieti, nu am probleme cu altii, nu ma imbrac ca o pitipoanca, nu ies in cluburi, nu am cercei prin nas sau sprancene. Deci care ar fi problema de tot se ia de mine?

Răspuns Câştigător
| DevilHse a răspuns:

Surori din alta mama.
Eu anul acesta intru in clasa a noua si mama deja prezinta simptomele grijii excesive. Tu, personal, nu ai ce face. Comportamentul ei probabil se datoreaza schimbarii pe care o vede in tine odata cu intrarea la liceu, poate e inca convinsa ca esti inca un copil (asta e rapsunsul mamei pentru orice dorinta a mea). Trebuie sa ii castigi increderea, sa incerci, mai ales in perioada sa, sa fii cat mai apropiata de ea. Povesteste-i diferite chestii, dar asa incat sa nu se transforme intr-o lectie de viata.
happy

3 răspunsuri:
| lizucalisuca a răspuns:

I-ai spus si ei asta? Spune-i toate motivele pentru care tu crezi ca nu are de ce sa se comporte asa. Stiu ca acum pare sfarsitul lumii cand te certi cu ea dar probabil veti mai avea sute de certuri in viata asta si toate trec in cele din urma, desi trauma ramane. Ai curaj si infrunt-o spunandu-i in fata, dar politicos, ceea ce te supara si ca ar trebui sa aiba mai multa incredere in tine pentru ca nu faci nimic rau!

| Basthet a răspuns:

Bună!
Se teme să nu greșești, să nu o iei pe alături de drumul drept. Firește, exagerează, dacă tu ești așa cum te descrii. Caută să fii aproipată de ea, mai spune-i și tu una-alta de pe la școală, din anturajul tău, ca să vadă că nu e niciun pericol. Mai explică-i acțiunile tale, de exemplu, dacă vrei să-ți îndrepți părul spune-i deschis că vrei să încerci mai multe feluri de coafuri, ca să vezi care îți vine mai bine. Fii apropiată de ea, ai crescut și nu vrea să te piardă. Așa sunt mamele, vei înțelege abia când vei avea copii.
Numai bine!

| FlowerPower69 a răspuns:

Sincer cred ca mamei tale ii este frica sa nu fac alegeri gresite in anumite privinte. Chiar daca esti o fata cuminte parintii intotdeauna isi fac griji si de mukte ori exagereaza. Mai ales cand ajungi la aceasta varsta problemele cu parintii sunt tot mai multe. Eu cred ca ar trebui sa aveti o discutie fata in fata in care sa clarificati lucrurile