| Aldutssss31 a întrebat:

De ce la scoala nu învatam ce e cu adevarat important? De ce se fac atatea ore de chimie, romana, istorie si nu se fac materii cu adevărat importante cum ar fi educația financiară, nutritie,etc? Da,trebuie sa vorbim corect, trebuie sa avem idee de stramosi si ce a fost inainte dar chestiile astea nu te ajuta, le uiti daca nu ai o meserie în domeniu. Poti sa trăiesti linistit fara sa stii toate poeziile si operele, dar sa ajungi la 20 de ani si sa nu stii sa investesti util banii sau despre alimentarea corecta a corpului e foarte gresit.Nu credeti ca ar fi mai utile aceste materii decat 4 ore de romana pe saptamana?

7 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Pentru că anumite materii au fost scoase din programele școlare, dar au fost menținute altele. Pentru că elevii, părinții nu au ieșit în stradă. Pentru că, anul trecut, s-a propus din anul școlar 2020 să fie eliminate materii, creată o nouă structură școlară, iar doamna Anisie a refuzat să semneze noile modificări. Pentru că sunt mari interese financiare la mijloc, din partea editurilor care primesc subvenții grase și sigure pentru tipărirea acestor manuale. Comisiile care aprobă manualele sunt plătite gras, sunt clienți politici. Să nu uităm de profesorii care ar trebui dați afară, pensionați forțat la materiile care ar dispărea din programa școlară.
Deci, totul este financiar!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ar fi mult mai utile, dar cei ce conduc învățământul trăiesc încă în Evul Mediu, unii în antichitate. Cumplit meșteșug de tâmpenie, vorba lui Creangă.

| siriusblack98 a răspuns:

Un popor care este prost format de tânăr, este și ușor de manipulat. Te-ai prins acum de ce școala este praf?

| Heraclit a răspuns:

De ce nu amandoua? Limba romana e importanta si asa cum se fac 5 ore pe saptamana vad ca degeaba se fac, ca e plin de agramati si inculti pe internet. Nu materiile sunt rele ci modul lor de predare trebuie imbunatatit. Si in plus adaugate ore de filozofie si educatie financiara

Răspuns utilizator avertizat
| tzionut a răspuns:

Total de acord, insa uiti ca scoala e un dinozaur ce e rupt de realitatea inconjuratoare.
E mai utila educatia civica decat cea religioasa, e mai util sa stii sa te reprezinti legal, sa iti cunosti si sa ceri sa ti se respecte drepturile decat istoria religiilor, sau biologie.
E mai utila educatia sexuala si tot ce tine de contraceptie, decat geografia.
Scoala te invata cate putin din tot pentru ca dupa sa alegi pe ce drum vrei sa o iei. Nici pana in ziua de astazi nu folosesc integrale duble sau triple, derivatii sau matrici in profesia mea.

| anonima188888 a răspuns:

Sunt importante, cel putin in scoala generala, toate orele, dar da, trebuie adaugate si unele mai folositoare. nu te poti trezi la 20 de ani ca nu stii ce munti sunt in tara sau ce conducator aveam in anul 1918. eu zic ca cel mai bine ar fi sa nu mai avem 2 ore pe saptamana de chimie de exemplu si sa pună una dintre materiile pe care le-ai mentionat. dar de, trăim in Romania, n. avem ce sa facem, ne descurcam cum putem.