| Raressssss222233337777 a întrebat:

De ce scoala este atat de trista?
De ce ne trezim in fiecare dimineata la 7 sa ne spalam pe dinti si pe fata dupa care sa ne grabim sa nu intarziem, apoi sa stam 6-7 ore sa ascultam niste oameni care se cred inteligenti pentru ca au ajuns profesori? Cand de fapt unii sunt mai rau decat elevii? Niste persoane cu probleme de atentie si de personalitate.
Iar apoi se mira "de ce nu ne place sa venim aici"?
Pai... NU E EVIDENT?
Spuneti-mi voi, ce nu este deprimant in sistemul de invatamant romanesc care daca stai si te gandesti este strict BULIMIC. De ce? De asta :
Cum poti sa fii apreciat de catre comunisti, aaa, pardon, profesori?
Pasul 1 : indoapa-te cu informatia inutila;
Pasul 2 : vomita toata informatia inutila pe foaie;
Pasul 3 : asteapta sa-ti fie evaluata voma;
Pasul 4 : bucura-te de evaluarea buna a vomei tale.
Pasul 5 : uita toata informatia, doar ai vomat-o... nu o mai ai : D
Logic.
Frustrant si trist. Amahammm...

7 răspunsuri:
| 70gabriela70 a răspuns:

Buna! Ai asa mare dreptate. sad Din pacate ne ducem in jos la capitolele cele mai importante: educatie si sanatate.

| MPersephone a răspuns:

Dupa ce am terminat liceul, am inceput sa am o alta perspectiva. Desi sistemul nostru de invatamant e unul defect, eu sunt fericita de ce am facut pana acum. La universitate e mai liberal, mai interesant, dar liceul e o perioada formativa necesara. S-ar putea implimenta multe schimbari noi si productive pentru elevi. Sistemul evolueaza mult prea incet, noi nici nu observam schimbarile. Dar putem spera ca generatiile noastre vor face ceva diferit, avand in vedere ca noi crestem cu o mentalitate mai avansata decat cei din urma.

| IsabelaIssa a răspuns:

Din fericire există și alte opțiuni, doar că trebuie să îți permiți. Există școala Montessori, homeschooling și alte forme de învățământ unde înveți de drag. Dar pentru asta trebuie să fie și părinții deschiși la astfel de forme de învățământ cât și pregătiți financiar după cum am spus.

| Trustmotorcy a răspuns:

Întregul sistem este toxic, pentru că se introduce teorie prea multă și deloc practică. Deja există mentalități și programe fixe de care oamenilor le este greu să scape.

Ca elev care termina liceul, nu am ajuns să am experiență în nimic, nu știam ce vreau să fac mai departe cu viața mea, aveam o pasiune care s-a stins din cauza descurajărilor. Din păcate avem minusuri imense, iar fără efort individual este greu de continuat și urmat, de atins succesul pe care ți-l dorești.

Pentru 6 ore și relativ o zi întreagă, 12 ani de școală oferiți în atenția educației, educația lipsește să apară.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai sa vezi cum e la munca...

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ai 15 ani, treci prin asta, deci este normal sa ai o astfel de atitudine fata de scoala. Nu zic ca nu este una buna/rea, dar... lucrurile asa stau, oricat de mult am insinua sa dam vina pe cineva sau sa ne plangem, lucrurile nu se schimba si nu cunoastem personal cum ar fi fost alta varianta de trait in timpul scolii.

Pasii descrisi de tine acolo sunt irelevanti si citesc printre ei frustrarea ta legata de scoala. Eu personal cand am fost la scoala si in facultate mai ales (si pot sa spun ca si altii), am dat de niste profesori exceptionali, poate nu imi placeau unele parti la ei, insa modul lor de a descrie si felul cum gandeau m-au inspirat (mai ales glumele big grin). Am dat de altfel si de profesori pe care i-am considerat insuportabili, insa inteleg ca au avut candva si ei problemele lor, desi sper sa nu mai predea niciodata, unii chiar nebuni.

De altfel, ce poate sa faca acest "sistem" (ca aparent numai cuvantul asta se foloseste, ca si cand separam prostii de oamenii mai inteligenti), este sa nimereasca un elev/eleva care a trait diverse momente in aceste timpuri, si-a dezvoltat o anumita mentalitate, a gasit o mare revoltare in toata aceasta treaba, s-a pus singur/a sa se dezvolte (personal) mai ales si a ajuns acolo unde a vrut, sau mai bine zis si-a gasit fericirea, pentru ca pana la urma asta conteaza.

Indiferent ce sistem era, daca tratam elevii altfel, le dadeam totul la gura, lucrurile nu s-ar fi schimbat, da... poate o ducea Romania mai buna, dar oamenii nu s-ar fi schimbat. Tot ar sfarsi la un loc de munca, tot ar face un copil dupa, tot ar avea o pensie si apoi tot ar muri. Tot ar trebui sa dea un inteviu la un loc de muna sau ar trebui sa treaca de o persoana care intra pe baza de bani inaintea lui oriunde. Asta daca bineinteles nu s-ar introduce budismul prin scoli.

Nu conteaza cum inveti, conteaza ce inveti. Nu oricine poate trece de asta.

| DanTeSkies a răspuns:

Din păcate, școala a rămas în proporție de 90% fix cum era pe vremea comunismului. Avem nevoie de un nou sistem de învățământ, făcut de oameni care se pricep și sunt pasionați de asa ceva, accentul fiind pus mai mult pe lucrurile practice și lucruri cotidiene.