| MomaieLoveGogaie a întrebat:

De ce toate aceste conflicte intre generatii? De ce tot acest schimb de pareri contrastate care nu se poate desfasura altfel decat prin certuri? Pur si simplu, de ce? Bine, sunt si parinti care isi inteleg copiii, dar sunt si acei oameni care pur si simplu au ramas blocati in timp, neintelegand faptul ca totusi, copiii lor cresc si ca poate ar fi cazul sa le acorde putina libertate? Eu personal nu am nici o problema cu mama mea. Dar am o prietena a carei mama ii dicteaza viata pas cu pas. Ceea ce e un pic ridicol, as spune eu, e ca i interzice in mod strict sa se sarute cu prietenul ei.Si ea e in relatii destul de ok cu mama ei, dar totusi, m-i se pare absurd sa impui asa ceva devreme ce fata respectiva are 13 ani. Ce as putea sa i spun acelei fete? Cum as putea-o ajuta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai, ce as putea sa zic. spune-i fetei, sa vorbeasca cu mama ei, sa ii explice ca a inceput sa se maturizeze si ca poate avea incredere in ea. E foarte posibil sa accepte. in caz ca nu, sa nu cumva sa faca prostia sa se sarute cu el pe ascuns. ca face si mai rau. As vrea sa zic ceva in legatura cu primele doua raspunsuri. Nu inteleg de ce implicati din prima cuvantul "sex". Serios. adica doar nu e sarut "frantuzesc". Il "pupa" asa cum o "pupa" si pe mama ei, si pe tot neamu. Nu prea vad de ce exagerati asa. Si Cristina : cand zici ca are toata vremea pentru asta, nu crezi si acest ceva are un inceput? Iti dau dreptate ca scoala trebuie sa fie pe primul loc, dar de ce sa nu le faca pe amandoua deodata? Pur si simplu mi-am spus parerea. Mult succes pentru prietena ta @Ella.

2 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Daca as fi in locul mamei ei, as face exact la fel cu ea. Din moment ce e copilul meu am dreptul sa-l cresc dupa bunul plac.Si la 13 ani sa ai prieten e un pic cam devreme.Cand esti tanar crezi ca le stii pe toate, cand tu nici macar nu ti-ai sters mucii de la nas.Si cand vei avea 50 de ani si te vor sfatui parintii sa tii ochii in pamant si sa le multumesti.Copii din ziua de azi nu mai stiu ce-i ala respect, cred ca parintii le vor raulraised eyebrows

| Yang a răspuns:

Te-ai gandit ca poate si parintii astia uneori mai au dreptate? Mie nu imi place de ex la voi astia intre 11-17ani indiferenta, insiguranta, neincrederea, usurinta cu care faceti sex si vorbiti despre acest aspect ca si cum ar fi ceva normal.Nu este! Tu nu ii da sfaturi fetei respective lasa parintii sa isi faca treaba sa isi educe copii asa cum cred ei, spre binele si siguranta lor.Parintii critica daca vad sau afla daca fata se saruta cu prietenul ei in fata blocului, casei normal ca parintii vad si nu mai pupi iesit din casa pana faci cum zic ei.Conflict intre parinti si copii nu este conflict intre generatii este strict familial, apoi parintii au o alta mentalitate au crescut in alte vremuri evident nu? In timp ce noi traim intr-o perioada mai libertina fata de strictetea care era inainte.La 13 ani esti prea mic pentru o relatie, sa ai prieten sa stii ce e ala sex, sa il faci, tu spui asa pentru ca probabil ai cam aceeasi varsta dar cand vei avea copii o sa vezi cum te-ai simti cand copilul tau va face asa.