| litere123 a întrebat:

De ce viața nu e la fel ca în cărți, filme? De ce se mai scriu cărți dacă întâmplările acestora ne înșală? Nu există educație, romantism, dramă, iubire adevărată...nu e nici 1% ca acolo.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fictiunea este o cale de a scapa din lumea asta cam aspra uneori,pentru a vedea ceva ce e mai frumos, chiar daca e fals! Insa nu toate cartile mint! De fapt chiar si cartile fantasy, care sunt catalogate ca fiind stupide si copilaroase, au mesaje despre lumea reala in ele(eu citesc carti de acest gen si stiu). Benzile desenate si mangaurile sunt asa cum spui tu, ca majoritatea cartilor iti transmit totusi un mesaj!

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pt ca sant interese financiare la mijloc, pentru tunelul intunecat un barbat trebuie sa ramana in scheletul gol altfel e mancat de sacali - tot de la bani pleaca tot haosul care se intampla acum virus, crize economice si salarii mici - mari hotie prostie

| Ofiintă a răspuns:

Poveștile ilustrate în filme/cărți reflectă imaginația sau mai precis de atât, idealul unei vieți perfecte, in viziunea naratorului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce viața nu e la fel ca în cărți, filme?
Fiindcă cărțile și filmele sunt narațiuni, povești, adică ficțiuni.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, nu este nici 1% ca acolo, restul de 99% se intalneste doar in viata big grin
Poti sa cunosti toate cartile din lume si sa vezi care sunt bune si merita citite si care nu. Dar nu poti sa cunosti toti oamenii.

| Catrice a răspuns:

Nu exista educație?
Doar pentru că 99% din români nu o au nu înseamnă că nu există.

Nu exista romantism?
Doar pentru că tu nu ești o persoană romantică și nu și văzut în jur oameni care să-și manifeste romantismul, nu înseamnă că nu există.

Nu exista drama?
Exista și încă în cantitate mare.

Nu exista iubire adevărată?
Asta e ca și la primele două chestii de mai sus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că atât filmele, serialele, cât și cărțile și poveștile din ele, nu trebuie să reflecte întotdeauna realitatea așa cum o vezi tu, ci autorul sau autorii portretizează realitatea așa cum o percep ei sau vor să scrie povești fantastice care să atragă atenția publicului. Evident, mai e și interesul financiar la mijloc și exploatarea dorinței de senzațional a oamenilor.

| MPersephone a răspuns:

Asta e scuza ta sa nu citesti?
Cartile sunt rodul imaginatiei, si uite ca exista oameni care au imaginatie incandescenta, care se revarsa pentru public. Desigur ca e si un business, pentru bani, dar e si pentru relaxare si sporirea inteligentei.
Plus, sunt si oameni care au vieti foarte interesante, la fel ca in unele carti sau filme (care nu au prea mult fantasy sau sci-fi)