anonim_4396
| Anonim întreabă:

Deci am o intrebare cam ciudata pentru varsta mea, am aproape 20 de ani si am o sora de 15 ani, ea spune doar pentru cã nu sunt de acord sã sune la protectia copilului, cã sunt egoistã si fãrã inimã, doar pentru cã o mucoasã de 14 ani îsi mãnâncã bãtaie.

Acum serios, nu am vãzut sã aiba rãni sau vânãtãi grave pe corp acea fatã.

Eu stau la cãminul studentesc si mã vãd cu sora mea la o terasã.

Nu am ridicat tonul la ea, nu am lovit-o si nici nu am jignit-o pur si simplu am spus cã copila poate chiar o merita.

Acum serios si eu la 14 ani minteam, aveam note mici si faceam cate o problema daca tasu' o bate poate o face pe bunã dreptate omul.

Nu vreau sã mã bag in familia lor, sunt doi oameni curati si destepti si daca fata lor e o rãzgâiatã, de ce sã le facem probleme?

Poate isi iubesc copilul si sunt sigura ca o iubesc ii ofera tot ce are nevoie. Cat timp eram acasa la parintii mei am vazut tot timpul oameni model in ei, fata lor e frumoasa dar daca nici mintea nu te duce la ceva bun si frumos degeaba esti frumoasa. Sorã-mea este sufletistã si poate chiar prea iubitoare.

De ce sã te bagi in familia altuia? Atata timp cat vezi ca, copilul nu e abuzat sexual, psihic sau prea rãu bãtut nu ai de ce sã sesizezi protectia copilului.

O palmã nu e sfârsit de lume, e la nervi si poate nici nu stiu cum sã o mai indeparteze de anturaj/iubit de care nu le place sau nu invata bine. Orice parinte/frate/sora vrea ca copilul/fratele/sora sã invete bine si sã ajungã un om destept in viatã.

Cum sã o conving pe sorã-mea sã nu sune luni la protectia copilului?

P.S scuze de greselile gramaticale

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu o convingi. Nu este problema de durerea loviturii, de vânătaie ci de demnitatea umană, care la 15 ani are valoare.

| anonim14653876 a răspuns:

Faptul că abuzul de copii încă este privit drept normal în Romania este unul din multele motive pentru care sunt dezgustat de țara asta.

| Gabriela19loredana77 a răspuns (pentru anonim14653876):

Tu ai citit ce am scris eu? Am precizat clar cã îmi par si se vede cã sunt oameni curati si inteligenti, copila nu pare sã aibã rãni grave sau vânãtãi, la protectia copilului ar fi ma-i chinuitã, are un pat, mâncare, apã caldã, face scoalã si are haine foarte frumoase am vãzuto eu cu ochii mei find ma-i mare o cunosc de când era micã pãrinti model pentru mine, asa cum am ma-i zis o palmã nu e sfârsit de lume pãrinti au pretenti ca copilul lor sã invete si sã asculte de ei, acum spune-mi tu, tu când erai o pustoaicã de 14 ani câte prosti fãceai ca tot copilul?, de câte ori ti-ai luat o palmã, douã de la mama/ tatãl tãu? Te-au omorât? Nu! Esti bine si atunci de ce sã spunem cã o moralã, o ceartã sau o palmã e abuz fatã de copii? La nervi zici multe si la fel si actionezi dar in inima ta tot iubesti, tu ti-ai urât pãrinti cã ti-au dat o palmã? Eu nu! Erau vremuri când ii condamnam in gândul meu dar la un momendat mi-am dat seama. Cã am fãcut ceva gresit si ei mã iubesc

Copilul înfloreste verzi si uscate oamenii îi cred si dupacea tot pãrinti trag ponoasele

| Iunicu a răspuns (pentru Gabriela19loredana77):

Pentru o fată de 20 de ani este puțin stânjenitor felul în care scrii.
Folosește corect semnele de punctuație pentru că este foarte greu de urmărit textul așa cum îi așezi in pagină.
Sora ta are familia ei în care tu nu te amesteci?
Pardon?

| isemilia a răspuns:

Nu e deloc normal felul in care privesti situatia. Azi o palma, maine un pumn, poimaine e in spital. Tine de Protectia copilului sa spuna daca in aceasta situatie este nevoie de interventia lor sau nu. Sincer, nu cred ca parintii tai ar fi lovit-o de fata cu tine. Mereu, atunci cand sunt alte persoane in jur, oamenii incearca sa fie un model. La sfarsitul zilei nu tu traiesti acolo si nu tu esti lovita de parintii tai, asa ca daca sora ta nu se simte in siguranta acolo las-o sa sune si sa ceara ajutor. E sora ta si ar trebui sa ii vrei binele, sa o stii sanatoasa.

| Gabriela19loredana77 a răspuns (pentru isemilia):

Sora mea a zis cã sunt egoistã si fãrã inimã doar pentru cã nu o las sã sune la protectia copilului pentru altcineva

| isemilia a răspuns (pentru Gabriela19loredana77):

Las-o sa faca propriile decizii. Mai bine sa sune decat sa nu o faca si sa regrete.