|

Deci, am o prietena pe care o las mereu la scoala sa copieze de la mine. Temele le ia de la mine in fiecare saptamana, iar de obicei testele ei sunt pe jumatate facute de mine. Ei bine, ei îi va iesi o medie mai mare ca a mea semestrul asta, deoarece eu am 2 medii de 9. Si nu pot sa inteleg cum de eu care imi fac toate temele, invat la fiecare ora si o ajut la aproape fiecare test o sa iau o medie mai mica decat ea. Chiar si ea a recunoscut ca jumatate din media ei mi se datoreaza mie. Multumesc, dar degeaba imi zice asta, ca nu imi da dracu 600 de lei pe bunatatea mea si nici nu pot sa zic ca n-am invatat ...am avut zile proaste cand am dat un test si am luat 8 la bio si cand am facut praf teza la mate, dar in rest am doar 10. Ma rog, voi aveti intamplari din astea cand îi ajutati pe altii si iau note mai mari ca voi?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu trebuia să o lași să copieze de la tine, dacă nu o ducea capul să învețe de una singură nu e problema ta.
Tu ca prietenă puteai să o ajuți unde nu înțelege, dar nu să se bazeze pe tine să treacă cu brio.
Se mai întâmplă ca unii să profite de alții.
Și eu îmi ajutam colega de bancă la teste dar nu a ajuns niciodată să aibă media mai mare ca a mea.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca esti atat de invidioasa pe colega ta, de ce nu incetezi sa-i mai dai temele sa le copieze?

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Nu sunt invidioasa, nu am de ce si am avut si eu destule medii de 10. Ce ma deranjeaza e ca eu am ajutat-o mereu la teste si i-am facut teme. Daca media era 100% muncita de ea nu aveam de ce sa fiu deranjata de situatie, mai ales ca nu au fost 1-2 teste la care am ajutat-o (au fost foarte multe). Asta e, pe viitor nu o sa mai fac asa...

| a răspuns (pentru MaraAlexandra87):

Imi pare rau ca nu poti sa recunosti "invidia" din situatia ta, dar explicand tot ce ai explicat deja, denota ca ai o frustrare si invidie, tocmai pentru ca ea, a luat note mai mari, pe munca tau.
Din pacate, este prea tarziu sa poti schimba ceva din trecut.
Ca atare, nu-i mai da nici o tema sa o copie si nu o mai ajuta, daca-i competitie.

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Deci ar trebui sa fiu fericita ca ea primeste 600 de lei pe munca mea?

| a răspuns (pentru MaraAlexandra87):

Fericirea nu se construieste pe bani, ca niciodata nu vei avea prea multi sa fii fericita...si vei murii plina de obida, ca altul are mai mult.
Nu inteleg de ce trebuei cineva sa te plateasca daca inveti si ce treaba are cineva sa-ti dea bani daca o ajuti sa invete sau ii dai sa copie dupa tine.
De unde ai scos 600lei?

| a răspuns (pentru Ioneasca1001):

Ma refer la bursa scolara. In sectorul in care invat eu se da o bursa de 600 de lei pentru cei care au media 10, iar cei care nu au media 10, de la 9.50 se dau 300 de lei. Si din moment ce media ei de 10 e pe munca mea, dar totusi ea primeste bani nemeritati, am de ce sa fiu deranjata

| a răspuns (pentru MaraAlexandra87):

Bravo ei, fata desteapta!
Daca-i cereai bani de fiecare data cand i-ai dat temele, probabil ca strangeai destui bani, dar nu i-ai cerut si nici nu ai dovedit ca esti mai desteapta ca ea.
Asta este! Inveti din greseli si nu le mai repeti, ca nu-ti este nimeni dator cu nimic, daca nu deschizi gura sa te faci inteleasa.

| explică:

Asta e o dovada ca profesoara sau profesorul face favoritisme happy
Nu exista nici un barem de corectare, si pun aia note din burta, garla.
Ar trebui sa existe un sistem de recorectare, pentru cei ce fac reclamatii, si sa se duca lucrarile la alta scoala, corectate de alti profesori, si invers, lucrarile altora pe care elevii le-au contestat, sa vina la profesorii vostrii,
De ce crezi ca la capacitate iti scrii numele pe coltul foii si trebuie sa o indoi si sa o capsezi? ca sa nu se faca favoritisme. happy
nu mi se pare corect, si, si la mine in generala, se proceda la fel, Profesorii vorbeau diferit cu diferiti elevi, si ii puncta diferit.

| a răspuns:

Lasa ca la BAC sta singura in banca. happy