| Annaaaaaa5115 a întrebat:

Deci.Am o relatie cu un baiat de un an si ceva.Eu am 17 ani si el 23.Ideea e ca ne vedem foarte rar.Eu stau in Brasov si el in Craiova.Mama nu e de acord cu relatia noastră.De fapt nici sa ies din casa nu ma lasa pe motiv ca "e covid".Ma tine închisă ca pe Rapunzel.Asa ca am decis sa mă mut la el.O sa imi continui liceul pentru ca atunci cand termin vreau sa fac conservatorul.Si o sa merg si la munca.Va rog, nu îmi spuneți sa nu o fac pentru ca nu ma răzgândesc.Plus ca am si alte probleme acasa. Daca plec si cheama politia, ce se va întâmpla? Ca patesc eu si ce pateste el? Vreau sa raspundeti doar daca știti sigur ceea ce zice legea.Adica eu am auzit ca dupa ce vine politia, daca am peste 16 ani dau o declarație ca stau de bunăvoie si nu are ce sa ne faca. Vreau sa îmi raspundeti daca cunoasteti cazuri concrete de fete care au mai facut asta si ce s-a întâmplat.Sau daca voi ati facut asta.Dau funda

Răspuns Apreciat de Editori
| Nemeessis a răspuns:

Salut. Dacă mama ta încă nu e de acord cu relația ta, care e de un an și ceva, știe ea de ce. Te-ai întrebat vreodată de ce nu ar fi de acord? Sunt sigur că are un motiv întemeiat. Nu îți spune să stai acasă cu rea intenție, o spune pentru binele tău, doar ai văzut și tu ce nebunie e cu acest covid. Dacă ar fi să îți vrea răul, te-ar lăsa să faci totul de capul tău, nu ți-ar spune ce e bine și ce e rău.
Vrei să te muți la prietenul tău, ok, eu nu îți voi spune să nu o faci, îți voi spune să te gândești mai bine, căci sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. De exemplu, ești minoră, din câte știu eu, nu ai dreptul să iei astfel de decizii singură (dacă greșesc eu, îmi pare rău). Gândește-te că până și o semnătură la școala trebuie făcută de părinți.
Ai un an și ceva de relație cu băiatul respectiv, nu vreau să te descurajez cu ce spun acum, dar trebuie să iei în calcul această idee. Te-ai gândit ce s-ar întâmpla dacă te-ai muta la el și s-ar despărți de tine la scurt timp după ce te-ai mutat? Ești îndrăgostită de el, crezi că e alesul, însă sunt o grămadă de cazuri cu diferite cupluri care s-au despărțit și după 5 ani de relație, sunt atâția oameni care divorțează după ani buni de căsnicie. Cum o să mai dai ochii cu mama ta în cazul în care s-ar întâmpla asta? Tot ea te va ajuta, evident, ori de câte ori i-ai întoarce spatele, pentru că ești copilul ei. Poți să îi arăți puțină înțelegere și să o prețuiești mai mult căci ea nu îți vrea răul.
Ești fată, nu știu dacă pe viitor te-ai gândit să ai un copil sau nu, dar cum ar fi să îți facă la fel propriul tău copil?
De ce ți-ai lăsa mama baltă? Să te vezi mai des cu un băiat? Nu consider că s-ar merita. Băiatul ăla poate aștepta dacă te iubește.
Gândește-te că nu mai ai mult până faci vârsta de 18 ani, vei fi majoră, o să poți lua atunci ce decizie vrei, pe riscul tău, dar de ce să faci asta acum și să creezi probleme atât băiatului, cât și mamei tale?
Poți lua în considerare ceea ce am scris aici sau poți să ignori, este alegerea ta, dar gândește-te. Decizia ta îți poate schimba mult viața și nu se știe dacă în bine sau în rău. Înainte să faci ceva, gândește-te bine, trebuie să iei în calcul atât avantajele, cât și dezavantajele, să îți pui tot felul de întrebări și să îți răspunzi la ele, dacă merită sau nu.

2 răspunsuri:
| batranulintelept77 a răspuns:

Nu te ține închisă ca pe Rapunzel, mai degrabă ca pe Dragnea.
Eu zic să aștepți până la 18 ani că mai e puțin sau și mai bine până termini liceul ca să nu fie nevoie să te transferi. Așa e cel mai simplu.
Dar de ce ai da Brașovul pe Craiova...

| OldSoul1997onur a răspuns:

Oricum orice sfat ți-am da degeaba tu tot ca tine faci

dacă tu nu-ți Asculți pariți tăi care îți vor binele sa nu pătește ceva și sa fi in Siguranța ma rog viața ta treba ta decizile tale viața ta tu stii ce este mai bine pentru tine numai bine