| radupopa a întrebat:

Definiti titlul.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
9 răspunsuri:
| TheStory a răspuns:

Depinde de context are mai multe intelesuri.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

1. Calificare obtinuta de cineva in urma unor studii speciale, intr-un anumit domeniu de activitate. Merit, renume, fala.
2. Nume acordat de autor operei sale sau unei părți a acesteia, care indică tema tratată.
3. Document care stabilește dreptul de proprietate al cuiva asupra unui obiect (titlul de proprietate).

| lulu98 a răspuns:

Sa invatam sa evidentiam din titlu, beneficiile pe care le oferim celui ce ne acorda atentie. Titlul este primul contact cu cititorul si ce este mai provocator, este ca avem doar 2-3 secunde sa ii atragem atentia inainte ca utilizatorul sa dea pagina, sa schimbe postul, sa dea clic pe alt articol etc…

Oamenii s-au saturat de titluri care nu relationeaza deloc cu ceea ce isi doresc ei. Oamenii vor sa auda despre ei si cum pot ei sa isi rezolve problemele, cum pot sa isi satisfaca anumite nevoi, cum pot gasi scurtaturi sau cai simple pentru a-si atinge idealurile.

Un titlu bine scris face diferenta dintre doua articole de acelasi fel. Daca scrii un titlu bine, ai mai mult de jumatate din treaba facuta. Scrie un titlu bun si vei stii exact ce trebuie sa urmaresti, vei face foarte usor legatura intre titlu si text, titlul fiind cel care te inspira sa creezi un text bazat pe beneficii.

Nu stii cum sa vii cu ideea unui titlu? Raspunde la întrebarea: "Ce-mi iese mie daca citesc acest text?"

Raspunzand la intrebarea aceasta extragi beneficiul principal, sau beneficiile generale, cu ajutorul carora poti sa faci legatura dintre titlu si text.

Titlul trebuie sa reflecte continutul sau sa contina cuvinte cheie care se gasesc in interiorul textului pe care tu il dezvolti.

Facand aceasta legatura, intre titlu si text, vei comunica mai multe cititorului, iar titlul tau va reflecta realitatea care este prezentata in text.

Desi am pus accentul pe cat de important este titlul, ideea pe care tu trebuie sa o inteleg, este ca titlul este decisiv pentru ca determina cititorul sa se concentreze pe textul tau, iar pentru atentia cititorului tau se bat zilnic zeci, poate chiar, sute de titluri.

Castiga intotdeauna cel care are un titlu foarte bun, desigur acompaniat si de un text pe masura titlului.
PS:Titlul este un mijloc conventional de identificare a operei lirice/epice.

| xBiscuite a răspuns:

Ce titlu ma?laughing TPU big grin?
t-toti
p-pentru
u-unu
TPU- toti pentru unu laughing)

| radupopa explică (pentru xBiscuite):

Mai taci daca esti prost

Întrebări similare