| floriflorentina0123 a întrebat:

Eu sunt o fire foarte lenesa, nu fac nimic toata ziua. Am 14 ani si nici curat nu fac, stau toata ziua pe telefon si ma cert cu parintii mei. Eu nu am deloc ambitie si nu stiu ce sa fac cu viata mea. Nu am un tel in viata si simt ca nu ma vad in nicio meserie. Nu-mi place nimic. Cel putin nici nu am incercat sa invat la o materie sa vad daca-mi place sau nu. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap de lene? Si sa nu mai stau deloc pe telefon...sunt dependenta de el!

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Stai pe telefon ca să ce? Ce faci stând pe el?

| Dismally a răspuns:

In primul rand renunta la telefon, spune-le parintilor sa ti-l ascunda si de plictiseala vei face ceva pana la urma, poate cine stie, descoperi si ceva care sa-ti faca placere happy

| Eireann a răspuns:

Parintii tai sau altii din jurul tau au spus chestiile astea: "Tu nu ambitie deloc, nu pui mana sa faci nimic in casa ca o lepra lenesa, ce o sa faci cu viata ta? Nu inveti nimic, nu au nici un tel, o sa stai pe banii parintilor toata viata!". Ai internalizat aceste reprosuri si acum crezi si tu asta despre tine. Deci trebuie sa schimbi parerea ta despre tine, daca majoritatea celor din jur pot sa faca ceva sigur poti si tu.

| 1997onur a răspuns:

Mergi la muncă

| Chesterr a răspuns:

Lenea este o boală asa ca e nevoie de multa disciplina, motivație și ambiție ca să o poți depăși. De la lene la monotonie e un pas, de la monotonie la izolare alt pas, și de la izolare la depresie și anxietate sociala următorul pas, cel final!
Tu alegi unde te vei încadra.

| Bluestar15 a răspuns:

Cauta un hobby constructiv (un sport, lectura, pictura etc.). Incearca tot felul de activitati care ar fi benefice pentru tine si vezi ce iti place. In felul asta, vei putea inlocui dependenta de telefon cu o activitate utila si placuta. Cel mai important e sa iei tu decizia "gata, de azi vreau sa schimb ceva la mine" si sa te tii de planul asta, sa fii constanta. Cat despre motivatie si sensul in viata, rugaciunea ajuta enorm de mult, la fel si spovedania. Toate cele bune! happy

| Bibi69c a răspuns:

Buna Flori, dacă îmi permiți! Încearcă sa găsești o activitate care îți place, nu neaparat la școala.Te-ar surprinde cate activități te pot fascina.Desenează,dansează,cânta,plimba-te,învață sa mergi pe role.O sa fie distractiv o sa vezi!