| Lorenuta2000 a întrebat:

FUNDA celui care imi poate explica pe "limba mea" ce sunt anticonceptionalele?

Răspuns Câştigător
| Didi908 a răspuns:

Buna!
Anticonceptionalele sunt medicamente care au ca scop protejarea organismului de o sarcina nedorita. Aceste medicamente contin hormoni care in mod normal sunt secretati in cea mai mare parte de catre ovar. Daca luam anticonceptionale, deci o doza de hormoni, pacalim organismul si ovarul nu va mai secreta estrogen si progesteron (este pus in repaus), astfel ca ovulatia nu se va mai produce, si sunt de 3 tipuri:■contraceptivele orale combinate;■contraceptivele orale cu progestative;■contraceptive injectabile cu progestative; de stiut::::::Medicii spun ca femeia poate ramane insarcinata imediat dupa intreruperea tratamentului cu contraceptive orale, deci ca tratamentul de lunga durata efectuat corect si cu pauzele adecvate nu ar fi urmat de sterilitate.


Ideal ar fi ca dupa intreruperea tratamentului cu contraceptive sa va protejati folosind alta metoda cateva luni pana la reluarea functiilor ovarului si abia apoi sa incercati sa concepeti un copil.


Daca anticonceptionalele se administreaza pe perioada sarcinii, concentratia de hormoni realizata in sange duce la avortul spontan al produsului de conceptie
sper ca m-am facut destul de bine inteles happy
O zi buna! :*

5 răspunsuri:
| AliGab a răspuns:

Doar asa zisele "avantaje" ti s-au prezentat aici, dar dezavantajele nu. Atunci voi continua eu:
1. Anticonceptionalele sunt recomandate doar intre 18-35 de ani, in periaoda adolescentei si dupa 35 de ani fiind risc foarte crescut de complicatii cum ar fi tromboza, infertilitatea etc.
2. Ceea ce doctorii prezinta despre anticonceptionale este doar pentru vazarea produsului, fiind in joc sume imense pentru marile companii farmaceutice (un caz similar este si vaccinarea copiilor nou nascuti).
Anticonceptionalele pe de o parte "pacalesc" organismul ca ar fi insarcinat pentru a nu mai ovula (ca si cum ai fi insarcinata tot timpul in luna a doua). Acesta este caracterul contraceptiv. Insa avand in vedere ca nu toate corpurile omenesti sunt identice, si cantitatea de hormoni variaza de la persoana la persoana, de la o luna la alta, in functie si de modul de viata al femeii, aceste cantitati de hormoni din anticonceptionale nu reusesc intotdeauna sa "pacaleasca" corpul tau, si deseori are loc ovulatia si fecundarea. In acest caz pilulele au efect abortiv nelasand embrionul uman sa se alipeasca de uterul mamei, lucru daunator corpului femeii. In momentul in care ovulul cu spermatozoidul se unesc, embrionul transmite semnale corpului femeii ca este acolo iar corpul se pregateste de sarcina. Embrionul fiind expulzat, acest proces este intrerupt brusc, afectand si fizic si psihic femeia.
3. Cantitatea de hormoni sintetici ingerat de catre femeie, duc la dezechilibre hormonale serioase, ceea ce poate duce deseori chiar la infertilitate. Tot aceste cantitati de hormoni scad libidoul, suprasolicita ficatul etc.
3. Folosirea anticonceptionalelor prezinta risc ridicat pentru aparitia trombozei (de multe ori fiind fatala), infarctului miocardic, atacului cerebral, tumorilor hepatice beningne si maligne, cancerul ovarian etc.
Pentru a te lamuri pe deplin ce inseamna anticonceptionale dar si efectele sale negative te sfatuiesc sa citesti Capitolul V "Metodele contraceptive şi abortive. Efectele secundare
despre care nu se vorbeşte" din tratatul "Îndrumarul medical şi creştin despre viaţă
al Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe
Pro-Vita din România" (il gasesti pe scribd.com).
Ca un antet al lecturarii acestui capitol poti citi un prospect al unei astfel de pilule si sa nu tratezi cu indiferenta efectele secundare.
Succes

| VladLungu a răspuns:

Mai simplu:sunt niste pastile care te fac sa nu ramai insarcinata si poti sa faci sex neprotejat.

| raresm99 a răspuns:

Ai noroc chiar ieri am facut asta la scoala la educatie sexuala. Anticonceptionalele nu fac altceva decat sa provoace un fel de acord in urma caruia ovulul este eliminat.

| Lorenuta2000 explică:

Mersi!

| DaNnyDaNny a răspuns:

Nu stiu sa iti spun ce sunt dar uite cum actioneazabig grine obicei contin doi hormoni, asemanatori cu cei naturali, estrogen si progesteron. Prin administrarea lor, organismul este "pacalit" inhiband ovulatia, iar pe de alta parte mucusul din colul uterin isi schimba proprietatile, defavorizand penetrarea spermatozoizilor. Se mai presupune ca este blocata si implantarea in uter a ovulului, daca a fost fecundat.

Întrebări similare