| LumyBlumy a întrebat:

Hei,TPU! Am si eu o mica(mare)problema.Sunt la profil pedagogic si se subintelege ca materia de baza e pedagogia.Pe langa astea am o gramada de materii,teste aproape in fiecare zi,proiecte didactice, etc.Chestia e ca o singura lectie la pedagogie are in jur de 13-14 pagini de caiet studentesc(nu exagerez).
Deci,in concluzie, am doua intrebari:
1.Cum as putea sa retin lectiile la pedagogie?(adica sa nu invat mecanic..mereu am facut asta si duoa vreo 2 zile de abia daca imi mai amintesc ceva)vreau sa fie cat mai eficient...alte metode in afara de schema lectiei si extragerea ideilor principale, daca se poate happy
2.Cum as putea sa invat mai rapid la celelalte materii? Adica sa am mai mult timp sa ma axez pe materii mai importante,iar celelalte sa reusesc sa le invat cat se poate de rapid.


Si mai am o intrebare.un fel de bonus laughing
Cum sa ma detasez de telefon? Adica stau intr-una pe el si mi s-a cam luat laughing)dar totusi, nu il pot lasa happy
Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| DiyanAndorea a răspuns:

Buna
Si eu sunt la profil pedagogic happy esti cumva la cel din slobozia? am auzit ca acolo se preda mult si nu prea eficient laughing)
Pedagogia este o materie de baza, evident. Totusi, nu trebuie ignorate celelalte. Se presupune ca vei preda copiilor materiile respective, deci ideal ar fi sa nu ai sub 8 la materiile mai grele (asta e subiectiv, dar la la toate in afara de romana si mate unde intr-adevar e mult de invatat si de exersat, poti sa ai peste 9)
Cum? Poate parea simpla toata treaba. Acum ca sa si fie, trebuie facuta la momentul potrivit.

Fiecare profesor are pretentia sa inveti si sa stii ce a predat, mai ales daca esti la profilul acesta. Crede-ma, toti fac deosebiri intre celalalte clase si clasa de pedagogie. Mai usor cu baietii si cu chiulitul ca va tin morala in fiecare ora big grin

Dupa ce va preda, mai citesti o data lectia acasa in aceeasi zi. Ideal ar fi daca ai fi atenta in clasa. Acolo prinzi cele mai multe informatii. Acum depinde si de cum predau profesorii la voi.

La pedagogie sunt multe definitii si multa materie, dar e imposibil sa nu intelegi logic. Nu trebuie sa le inveti pe de rost decat daca mergi la olimpiade, pentru ca na...trebuie sa impresionezi si ca sa fii sigura ca nu uiti. Citeste un paragraf, dupa care il formezi dupa mintea ta. Inlocuiesti cuvintele care nu iti convin si pui sinonimele lor. Invata in felul tau, pentru tine.

Ca sa inveti la celelalte materii, nu trebuie sa te stresezi prea mult. Biologia, fizica si chimia nu se vor mai face din clasa a 11a. Soo daca poti, copiaza. Multe din inforamatii, nu le pot retine nici daca vreau. Dupa cum am spus, citeste fiecare lectie predata o data in fiecare seara si atat. Nu iti ia decat 5-10 minute. Astfel, in ziua in care o sa fii ascultata si vei relua lectia ca sa inveti, ti se vor parea familiare informatiile. Trebuie sa te gandesti ca si pe tine te vor ajuta mai incolo. Capitalele de exemplu. E un adevarat chin sa le inveti, dar si dupa ce le repeti si le stii fara sa te mai gandesti, te simti nemaipomenit, mai ales cand trebuie sa raspunzi la o intrebare legata de ele.

Eu nu mai am probleme cu telefonul, dar singura solutie prin care poti scapa de el e prin motivatia proprie. Daca stai pe Instagram si te uiti la poze si spui,, gata, trebuie sa invat,, si in acelasi timp lasi telefonul si deschizi cartea sau caietul, felicitari, ai trebut de prima etapa-retinerea, ezitarea. Gandeste-te ca, daca vei sta pe telefon dupa ce iti vei termina treaba, vei fi mult mai relaxata si chiar te vei simtii mai implinita.

Sper ca te-am ajutat happy Bafta!

| LumyBlumy explică (pentru DiyanAndorea):

Mersiii multt!
Apropo..sunt la cel din Dambovita happy

| DiyanAndorea a răspuns (pentru LumyBlumy):

A okk.
Cu placere happy

3 răspunsuri:
| esanatos a răspuns:

Gaesti multe proiecte didactice gata facute si mai scurtezi timpul:
http://www.qdidactic.com/......oma181.php
http://www.qdidactic.com/eseuri/didactica-scoala/didactica/index19.php

sper sa ajute