|

Hei TPU! De ceva vreme am stat si m-am gandit, acum sunt clasa a 8 a si as vrea sa ma mut la liceu in UK, mai exact in Londra. Am cunostinte si rude pe acolo dar nu cred ca se ofera nimeni sa ma țină la el. Credeti ca as putea sa ma descurc cu banii? Pt ca imi doresc enorm. Nu prea am ce se fac in țara, iar cum vreau eu sa dau la medicină, in Romania nu sunt salarii pe masura. Revenind, cum as putea sa ma descurc cu un loc de muncă, macar sa imi asigur strictul necesar si cu faza cu ceva numar ca sa te poti angaja, se dă si la minori? Va rog sa imi raspunda doar cei care stiu si care au trecut prin asta! Scuze daca nu m-am exprimat tocmai corect.

MULTUMESC!

15 răspunsuri:
| a răspuns:

E foarte greu, mai ales la liceu.
Ar trebui să faci liceul în țară și poate facultatea o faci la Londra.
Părinții tăi ce zic?

| explică (pentru Andreeush):

Păi mama si tata mi-au spus ca o sa fie greu, dar ei au zis ca daca eu asta imi doresc, sa fac cum vreau.

| explică:

Daca ai fi baiat destept, ai sti ca facultatile noastre sunt mai bune ca cele de afara, si si mai ieftine. AI putea face medicina in Romania, pentru ca si asa sunt foarte multi straini care vin sa studieze la noi. 1 la mana, si 2 la mana, cand termini facultatea, te duci in ce tara din europa vrei, si profesezi acolo.
Versus sa te duci la Londra, bani n-o sa ai sa platesti intre 20 si 50k£ pe an, si daca faci imprumut studentesc, platesti toata viata pentru el happy
Aici oricum e un pic diferit, daca faci imprumut studentesc, si dupa ce termini facultatea te angajezi in domeniul respectiv, nu mai stiu cum e exact, iti scade din ce ai de plata, sau iti sterge datoria cu totu.

| explică (pentru anonim_4396):

1. Sunt fatălaughing) 2. Da mi cateva motive pentru care zici tu ca facultățile noastre sunt mai bune, ca eu nu sunt de aceeași părere.

| explică (pentru anonim_4396):

Pai, o data la noi se invata, afara nu prea.
2 Vin straini din toata lumea sa studieze la noi, cel putin in constanta, era plin de studenti straini prin autobuze, englezi, ciuciunghezi, toate natiile.
Cand zic facultati bune, nu ma refer la Andrei saguna iti dai seama laughing), dar in general zic.

| explică (pentru anonim_4396):

Ba, se invața si afară, vrei sa spui la Cambridge, Oxford, UCL, nu se învață?

| explică (pentru anonim_4396):

Se invata la astea mari. Chiar am stat in oxford si cand mergeam prin centru mereu auzeam studenti vorbind romaneste.
Dar un student care nu are bani de la parinti, sa mearga acolo, va trebui sa munceasca. Muncind, nu prea mai ai timp si de altceva. sunt exceptii si exceptii. La noi macar e mai accesibil la pret.

| explică (pentru anonim_4396):

Ai stat in oxford? De ce nu ai rămas acolo?

| explică (pentru anonim_4396):

Pentru ca a trebuit sa schimb job-ul. Celalalt job era in alt oras.

| explică (pentru anonim_4396):

Si de aia ai renunțat? Presupun ca esti destul de destept pentru ca ai intrat acolo, nu ar fi trebuit sa renunți. App, cat de grea e admiterea acolo?

| explică (pentru anonim_4396):

Lol, nu am fost la universitate. Oxford-ul in sine e un "oras universitate" cu mai multe universitati, practic tot orasu e plin de universitati si biserici de-ale lor, de-alea pe care le vezi in harry potter, de fapt harry potter 1 a fost filmat o parte acolo happy
Ma rog, doar locuiam acolo, cu munca. Am stat 2 ani.

| a răspuns:

Buna... pai depinde. Singura nu te poti muta, daca nu ai 18 ani mai ales daca este in alta tara, sunt o gramada de acte. Vorbeste cu rudele de acolo, poate ai sanse si te primesc. Cu scoala nu este greu sa te transferi, dar ai nevoie de parinti. Eu abia astept sa fac 18 ani, sa ma mut in alta tara. Poti face liceul aici, in Romania, de preferabil profil mate info sau stiinte ale naturii. Facultatea o poti face tot in Romania pentru ca noi avem facultati foarte bune. Legat de munca, legal nu ai cum sa muncesti, avand in vedere ca ai cam 14, 15 ani.

| explică (pentru VreauSaFiuMilitar):

Nu prea vreau sa fac liceul aici laughing) Alte sfaturi?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă părinții sunt de acord acesta este un pas înainte pentru rezolvarea dorinței tale.
Ca să nu depinzi de rudele dtale de acolo, caută o bursă a UK. Această info nu o să o găsești pe TPU.
Acesta să fie subiectul tău de căutare pe Google.
scholarships for international high school students in uk.
Cauți peste tot până găsești.
Dar una este visul și alta susținerea lui cu fapte. Să zicem că ajungi acolo, în jur vei avea colegi care au vorbit engleză toată viața. Dacă nu știi engleză la nivelul lor, toate noțiunile din toate clasele anterioare, nu ai ce să faci acolo, nu reziști. Astfel întâi analizează cum stai cu asta, apoi spune că vrei. Căci astfel ajungi singură la concluzia, vreau dar nu pot. Dar poate că știi, eu nu vreau să te descurajez cu asta. Dar poate că nu te-ai gândit.

| explică (pentru sadrian46):

Eu nu sunt pe principiul ca trebuie sa stii engleza.Cunosc pe cineva care a plecat acolo fara pic de cunoștințe despre limba si in 6 luni a invatat-o perfect. Eu stiu engleza la nivel conversational si stiu si putina gramatică.