|

Heii TPU! În ultimul timp nu o mai suport pe maicamea.A ajuns sa dea în mine și să mă tragă de par pe strada, sa urle la mine fără motiv..am 16 ani și nu mi se pare normal. Și din cauza ei nu am mai putut sa învăț pentru ca și ieri a făcut așa pe strada și când am ajuns acasă am început să plâng pentru ca pur și simplu nu mai suportam..Si pentru azi trebuia sa învăț o poezie la școală (sunt clasa a 9-a) și nu am reușit să o învăț pentru ca după ce mi-a făcut maicamea și cuvintele pe care mi le-a spus am simtit ca nu mai sunt buna de nimic..Si am plâns până am adormit și azi i-am zis la diriga ca nu am învățat poezia dar nu am putut sa îi spun de chestia asta pentru ca nu m-ar fi crezut..Si ea a zis ca maicamea crede ca învăț dar eu de fapt nu știu nimic.

În primul rând din cauza mamei mele nu pot sa învăț pentru ca ma jignește, ma bate (ceea ce nu mi se pare deloc normal) și îmi zice că nu sunt buna de nimic în fiecare zi.

Nu mai suport ca maicamea sa se poarte asa cu mine și ca profesorii sa creadă că nu vreau sa învăț, ei nu știu ce patesc eu acasă și știu sigur că dacă le-aș zice maicamea ar zice ca mint și că nu e adevărat.Ce ar trebui sa fac? Dau fundă.

| a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

Asociatia Telefonul Copilului
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergeți la psihologul școlii sau la directorul școlii și cereți ajutorul! Nu vă temeți de ce va zice cineva, adevărul va ieși la iveală!

| a răspuns:

Dacă te bate, înseamnă că rămân urme. Și dacă ea ar zice că minte, arată celor care nu te cred acele urme.
Adresează-te și celor de la Protecția Copilului - nu e normal ceea ce face. Poți face chiar plângere la Poliție, pentru rele tratamente aplicte minorului. Dar o să ai (probabil) nevoie de un certificat medico-legal care să ateste că ai fost agresată fizic. Pentru vorbele urâte, ai putea s-o înregistrezi cu telefonul.

| a răspuns:

Constat că suntem prieteni.
https://www.facebook.com/adriansimeon.serbanescu.9
Ești într-o situație dificilă. Părinții nu ni-i putem alege, și dacă suntem minori nu putem pleca de acasă, uneori nici mai târziu.
Când te bate cineva, te doare corpul, dar poate mai mare este durerea sufletească, a pedepsei pe nedrept și a lipsei de iubire a celui care procedează așa.
Ceea ce trebuie să faci, este o meditație, o analiză a situației, în postura de persoană mai matură mai inteligentă, mai înțeleaptă, adică dta. Hai să devii dta acum așa. Eu te ajut, acum.
Să vedem la un caz concret, ultima întâmplare. De ce te bate mama? Ai făcut ceva rău? Acum? Nu! Ce ai făcut să justifice gestul ei, decizia ei de a te bate? Ai făcut ceva așa de grav? Nu.
Concluzia. Mama judecă greșit. Mama mă judecă greșit, mama a început să judece greșit, de ce oare? Din vina mea? Nu. Când nu pot eu judeca? Când plâng, când mă doare sufletul, de aceea nu pot să învăț poezia! Oare nu are și mama o problemă din care cauză o doare sufletul, oare nu este și în situația mea, că nu are cu cine să discute problema ei, și din cauză că doare sufletul nu mai este în stare să judece bine, să nu mai știe ce face? Aceasta poate să fie o explicație.
Dacă accepți această explicație nu o mai acuzi de răutate. Un om necăjit dn motive pe care nu le știi, este un om bolnav sufletește.
Acum să prevenim următoarea bătaie dacă putem.
Nu te poate bate deodată, din senin. Începe cu o ceartă, se enervează tot mai tare ( se manifestă tot mai tare enervarea din ea, demonii, cum ziceau bunicii noștri) și apoi începe să te lovească. Ca să nu reușească, îndepărtează-te de ea, și intreabă cu voce tare, dar fermă și calmă.
- De ce mă bați? Nu îți dai seama că nu resolvi nimic așa cu mine?
- De ce nu poți discuta cu mine calm ceea ce greșesc? Crezi că este justificată enervarea ta? Dacă nu ai fi nervoasă m-ai bate?
- Gândește-te dacă dai în mine, ai dreptate? Nu eu te-am enervat, dta îți descarci nervii pe mine, nu este bine ce faci, calmează-te, te rog și vorbim pe urmă.
Acestea spuse cu voce foarte calmă și fermă s-ar putea să o facă să se trezească la realitatea că ești deja mare și ai o vârstă.

| a răspuns:

Spune-i mamei tale sa nu mai loveasca copiii, ca ii ia norvegia. :) O sa stie ea despre ce e vorba :)
http://www.telefonulcopilului.ro/implica-te-dupa-ce-apelezi-tc

| a răspuns:

Nu ma intereseaza, am luat 2 de 8 la mate si n-am trecut inca, ma duc Luni...