| anonim_3034 a întrebat:

Help me pls!
Am 16 ani, inaltimea 1.63 si 81 kg sad. M-am gandit sa incep sa alerg dimineata in parc o ora, sa renunt definitiv la cipsuri, sucuri, fast-food si sa imi fac cat de cat un program. Sa nu mai mananc asa alandala, cand am eu chef. Sa am si eu anumite ore. Nu imi permit sa tin un regim deoarece asta ar inseamna ca atunci cand merg la cumparaturi mama ar trebui ca pe langa ce cumpara pentru toti din familie, sa cumpere altele si pentru mine si nu ne permitem.
Nu gasesc scuza insa eu cred ca am ajuns in aceasta situatia din cauza problemelor din familie care sunt de ani de zile.
Am citit pe internet ca ar fi bine sa folosesc si o crema anticelulitica.
As dori cat mai multe sfaturi ca sa pot ajunge la 65 de kg.
Doctorul mi-a zis ca structura corpului meu e mai solida ca sa zic asa si ar trebui sa am in jur de 63 de kg.
Nu mai zic de faptul ca sunt timida, nu prea am incredere in mine. Chiar daca ceea ce zic/fac e bine eu tot nu am incredere completa in mine. Si mereu ma gandesc "aoleu ce o zice pers respectiva in mintea ei de s-a uitat asa la mine?". Iar eu m-am gandit ca pentru a avea incredere in mine primul lucru ar fi sa slabesc. Si imi este teama ca nu cumva sa vina un moment in care ispita o sa fie prea mare si dupa o sa pun dublu sad. Nu vreau asta!

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si as dori sa imi dati cat mai multe sfaturi.Va rog mult! Va multumesc din suflet :*.

Răspuns Câştigător
| Robert92 a răspuns:

Ok deci tu ai 2 probleme,greutatea si timiditatea(increderea in sine).In primul rand ideea cu alergatul prin parc nu e una rea,la fel si reducerea /renuntarea la mancarile nesanatoase,insa va trebui sa te tii de acest program,nu doar sa zici (' ah e prea cald azi,nu alerg' sau 'as putea sa fac o pauza si sa mananc ceva dulce acum, nu o sa se schimbe cu nimic situatia').
Cat despre alergat, ti-as recomanda sa alergi seara.Este extrem de cald chiar si dimineata si temperaturile sunt destul de ridicate,(asta daca nu vrei sa alergi pe la 6 dimineata),lucru care ti-ar ingreuna alergatul si poate sa iti provoace chiar o stare de lesin,cine stie(mai ales ca nu ai mancat nimic in acea zi). Oricum daca iti doresti sa alergi dimineata,nu este bine sa mananci inainte, cel putin nu ceva consistent, este recomandat sa mananci insa un fruct sau ceva usor.Cel mai bine ar fi sa alergi seara pe la un 8-9, cand nu mai este chiar asa cald, nu prea bate vantul si chiar daca ar bate ar fi unul placut.Pe langa alergat ti-as recomanda si o serie de exercitii facute acasa, cand te trezesti.(aerobic). Incearca asta ( http://www.youtube.com/watch?v=E63OUoRuCSU ).Ai putea sa folosesti si aparatul relax&tone,cum a zis cineva mai sus, nu stiu cat de folositor e dar ideal ar fi sa slabesti de una singura nu cu ajutorul unui aparat, astfel o sa stii prin ce ai trecut ca sa slabesti si nu o sa mai faci aceasta greseala vreodata(sa te ingrasi).Si ar fi bine sa eviti painea sau sa mananci cat mai putina si sa nu mananci dupa ora 6-7 seara.Cat despre dulciuri, incearca sa mananci ceva asemanator dar care nu te ingrasa.asa mult.inghetata? (desi nu sunt sigur daca te ingrasa sau nu). iaurt cu fructe.intelegi tu la ce ma refer.Incearca sa iti ocupi timpul ca sa nu te gandesti la dulciuri sau la alte prajeli.
Sperand ca am acoperit tot ce trebuia despre prima problema, ajungem la timiditate.In primul rand ai zis ca esti timida, ca nu ai incredere in tine.Multe persoane nu au incredere in sine, nu se cunosc indeajuns sau se subapreciaza.Trebuie sa ai o gandire pozitiva mereu, sa fii mai indiferenta.Incearca sa iti schimbi gandirea! Timiditatea nu e un lucru atat de rau pentru fete cat este pentru baieti, insa desi este un lucru de apreciat pentru unele persoane, timizii vor sa scape de aceasta.povara.Insa nu e o povara, nu este o calitate dar nu este nici un defect.este pur si simplu o parte din tine, o parte ce te reprezinta.Care este antonimul timidului? tupeistul,nu? Nu trebuie sa ajungi nici in extrema cealalta,dar daca vrei sa scapi de timiditate, pana la urma vei reusi, dar.nu vei fi tu aceea.Nu pe deplin.De aceea recomand persoanelor timide sa fie optimiste si sa nu le fie frica sa isi exprima sentimentele si opiniile,sa incerce sa isi ascunda aceasta parte a lor insa doar atat cat este nevoie.

Timiditatea nu este o povara, un defect,insa e de preferat sa 'pui o masca' atunci cand intalnesti persoane noi, si sa devii adevarata tu cand ai incredere in ei, pentru ca oamenii sunt rai si profitori.
" Iar eu m-am gandit ca pentru a avea incredere in mine primul lucru ar fi sa slabesc" - gresit.Primul lucru si cel mai important este pur si simplu sa ai incredere in tine.Trebuie sa crezi ca poti face orice,ca esti perfecta asa cum esti si ca esti in stare sa fii o femeie puternica si capabila.Du-te la fereastra dupa ce te trezesti si enumera-ti toate calitatile tale. Poate nu iti convine ceva la felul in care arati? Coafura? Hainele? Incearca sa schimbi aceste lucruri,te vor binedispune cu siguranta.
Sper ca te-au ajutat vorbele mele, si-ti repet, ai incredere in tine si poti face orice iti trece prin cap! O zi buna!

4 răspunsuri:
| Dianaa94 a răspuns:

Ai putea sa folosesti si un aparat( ca relax&tone) sunt si altele si nu scumpe( max 500 de mii)

| Anonim1596 a răspuns:

Buna.Este adevarat.Stresul,Fast-food-ul si neincrederea in tine Pot lasa ampremte asupra trupului tau.Dar crede-ma, daca vei incerca sa ai un program cu toate mesele zilei, sa faci cel putin 1 ora de exercitii si desigur sa bei multa apa pe zi, poate vei reusi sa slabesti.In plus mai ai nevoie de rabdare.Nu te astepta sa slabesti peste noapte.Acum e cam tarziu si nu prea mai am inspiratie si idei laughing.Dar iti las id-ul meu...stir_valentina@ymail.com...sa mai vorbim.Te rog sa-l adaugi.Voi incerca sa-ti dau sfaturi, exemple de exercitii si altele.kiss Totul va fi binelove struck O sa vezi happy.

| ionelutza_7448 a răspuns:

Da ai dreptate ...se poate ca din cauza greutatii tale sa nu ai incredere in tine, uite eu zic sa incerci ce iti spun eu e foarte eficient si nici nu costa mult uite dimineata poti manca niste ceriale sau fructe un pahar de suc (natural facut de storcator mai bine) ar fi bine ca dimineata sa fugi putin(sportul nu strica niciodata) apoi pe la amiaza poti manaca ce vrei in afara de grasimi si sa nu mananci exagerat de mult apoi pe la 5 poti manca ceva de ex pepene rosu sau galben apoi seara daca ti-e foame poti incerca un Activia.Si Sper ca ai inteles "FARA SUCURI CU ACID,CIPSURI, PRODUSE FAST FOOD, GRASIMI, SI DULCURI EXAGERAT.Iti garantez ca daca veu urma asa un regim sanatos se vor vedea rezultate(si sper ca nu crezi ca mananci sanatos o zi si ajungi la greutatea ideala, Nuuuu dupa mine ar trebui sa consumi tot asa cel putin un an si dupa aceea ca sa nu te ingrasi iarasi poti renunta la cipsuri., cola.etc definitiv)Sper ca te-am putut ajuta cu ceva si ca nu am scris degeaba asa mult aici :*si scuze daca am mai avut greseli de ortografiehappy

| anonim_3034 explică:

@Michell : cel mai greu ar fi cu dulciurile pentru ca mananc la 2 3 zile. fast-food mananc odata la 2 3 luni de obicei insa ma gandesc ca daca incepe scoala fetele mai vin cu propuneri gen: hai la Mc.