|

Hey,salut TPU am și eu câteva nelămuriri care îmi stau în suflet și vreau să le discut cu voi.
Mie prima dată mi-a venit menstruatia prin vara lui 2018 și de atunci ea a întârziat o lună. Iar de atunci a venit odată la 2 o perioada.
Iar dupa aceea la 2 sau 3 luni uneori 4 o singură dată a venit 2 luni la rând. Acum ultima oară a fost la inceputul lui Ianuarie. Am vorbit cu mai multe persoane și mi-a fost zis că e normal ca primii ani sa fie neregulată la unele fete dar eu îmi fac griji. Imi puteți spune părerea voastră? Credeți că e normal? Sau o fi vreo boală? Dacă boală care? Eu vreau să îmi fac niște analize dacă ar ajuta cu ceva. Dar să treacă nebunia cu corona virus deoarece spitatele sunt niste focare acum. Vreau să mentionez că am 14 ani. Nu vreau glume proaste facute la bădărăneală. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Hey! Să știi că menstruația fetelor este neregulată în primii 2-3 ani de la aparitie. Faptul că este neregulată sau că în unele luni nu vine nu ar trebui să te îngrijoreze, dat fiind faptul că tocmai după vârsta de 16 ani aceasta va deveni regulată. Ovulația nu s-a reglat încă. In orice caz, nu ai nicio boală, stai liniștită! Doar că organismul tău încă nu s-a maturizat complet din acest punct de vedere! Daca tu consideri, dupa ce se termină nebunia asta te poti duce la un consult ginecologic, nu că ar fi vrei problema, din contra, chiar este indicat ca adolescentele sa mearga la un consult după ce au avut prima menstruatie! happy

| a răspuns (pentru emily2020):

Mulțumesc foarte mult

4 răspunsuri:
| a răspuns:

La început e normal să ai menstruația neregulată, nu ai de ce să îți faci griji.

| a răspuns:

Repet, nu te îngrijora, nu ai nicio "boală"! Mai toate adolescentele trec prin asta în primii ani de la prima menstruatie!